A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9. és 14. között, 1003 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban újra vizsgálta a bizonytalanok preferenciáit és az átszavazási hajlandóságokat.

A bizonytalan szavazók aránya az elmúlt hónapban 36 százalékra csökkent. Tíz bizonytalan szavazóból továbbra is hat szavazó tekinthető teljesen bizonytalannak, és egyharmadnyian vannak a titkolózó szavazók, akik már tudják, hogy kire szavaznak, de nem árulják el.

Publicus: tíz LMP szavazóból nyolc, és a Jobbik szavazók majd’ kétharmada kész balra átszavazni

A választásukat titkolók majd’ háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok. Ez négy százalékpontos növekedés a múlt hónapban mérthez képest.

Tízből hat nem kormánypárti szavazó elképzelhetőnek tartja, hogy egy baloldali együttműködésre szavazzon, ha úgy látná, hogy annak van esélye legyőzni a Fideszt. Ez az arány majd’ kétharmados, ha a Fidesz kétharmadának megakadályozása a tét.

Tíz LMP szavazóból nyolc, és a Jobbik szavazók majd’ kétharmada kész balra átszavazni, ha győzelmi esélyt lát azon az oldalon. Ha a Fidesz kétharmadának a megakadályozása a cél, akkor tíz LMP szavazóból több mint kilenc, és a Jobbik szavazók több mint kétharmada kész az átszavazásra.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Megint az LMP miatt lesz a bukfenc úgy 14ben. Szemét banda
Béla333
Mindenki csak az LMP-vel foglalkozik, de hiszen ők szerettek volna tárgyalni a teljes ellenzéki koordinációról.
A DK és az MSZP utasította ezt el, aztán meg a Jobbik.
Meg tudja valaki mondani, hogy a DK és az MSZP szavazói mennyire hajlandóak átszavazni az LMP vagy a Jobbik jelöltjére? Mert a cikkből csak az derül ki (szerintem hazugság!), hogy az LMP szavazók mit lépnének, de az, hogy a DK és az MSZP szavazók hogyan vélekednek ugyanerről a másik irányba, az nem!
Desischado
Remélem, hogy végre tényleg felébredtek a magyarok, a nyaloncokat és a birkákat leszámítva. Hajrá, mindent bele!
Yoda69
@Béla333: A DK gesztus erteku cselekedettkent egyildaloan visszalepett Szel Berni javara Marcius 15-en. Egyuttal bejelentette hogy kesz a jobbikkal is targyalni. Es meghivta oket es az LMP-e az azt koveto vasarnapra hogy megkezdjek a targyalast.
A jobbik ezt elbol elutasitotta. Az LMP ugyan elment, de a targyalas kimenetelerol jobb ha nem is beszelunk. Majdnem per lett a vege.
A DK folyamatosan kerlelte az LMP-t, mint egy szuzlanyt, hogy a jobbik nelkul is targyaljanak. Azonban Szel ezt mereven elutasitotta, a jobbik tavolmaradasara hivatkozva. Nagyon gyenge erv, ahhoz kepest hogy mi a tet.
Mi az eredmeny?
A DK 64 helyen lepett vissza
Az MSZP 48
Az LMP 2
A Momentum 3
A jobbik 0
Nekem ebbol az jon le, hogy csak az MSZP es a DK akarja igazan levaltani az orban rezsimet, az osszes tobbi part a parlamenti bejutasert kuzd. Ok a megelhetesi politikusok, akik keptelen feladni akar egyetlen pziciot is, csakhogy megszerezzek a toredek szavazatokat.
A jobbikot megertem, rasszista, szelsojobbos part. Nem egyezkedik senkivel. De az LMP demokratikus partnak vallja magat, tehat elemi erdeke lett volna a szovetseg. Ami csakis az orban rezsim megdontesere iranyult volna.

Szerintem te magad is erzed hogy igazam van, es az LMP szavazok, akinek fontos a haza sorsa, szinten erzik ezt. Ha atlatnak a helyzeten, akkor egyeniben az MSZP-DK jeloltjet tamogtajak, ha az az eselyes (ezt meg lehet nezni a www.taktikaiszavazas.hu oldalon). En is igy teszek ha az LMP az eselyes a korzetemben, fuggetlenul attol, hogy nincs hivatalos megallapodas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok