A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9. és 14. között, 1003 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban újra vizsgálta a bizonytalanok preferenciáit és az átszavazási hajlandóságokat.

A bizonytalan szavazók aránya az elmúlt hónapban 36 százalékra csökkent. Tíz bizonytalan szavazóból továbbra is hat szavazó tekinthető teljesen bizonytalannak, és egyharmadnyian vannak a titkolózó szavazók, akik már tudják, hogy kire szavaznak, de nem árulják el.

Publicus: tíz LMP szavazóból nyolc, és a Jobbik szavazók majd’ kétharmada kész balra átszavazni

A választásukat titkolók majd’ háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy az országban mennek a dolgok. Ez négy százalékpontos növekedés a múlt hónapban mérthez képest.

Tízből hat nem kormánypárti szavazó elképzelhetőnek tartja, hogy egy baloldali együttműködésre szavazzon, ha úgy látná, hogy annak van esélye legyőzni a Fideszt. Ez az arány majd’ kétharmados, ha a Fidesz kétharmadának megakadályozása a tét.

Tíz LMP szavazóból nyolc, és a Jobbik szavazók majd’ kétharmada kész balra átszavazni, ha győzelmi esélyt lát azon az oldalon. Ha a Fidesz kétharmadának a megakadályozása a cél, akkor tíz LMP szavazóból több mint kilenc, és a Jobbik szavazók több mint kétharmada kész az átszavazásra.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ibn Said
A szavazók okosabbak, (remélem) mint a megegyezni képtelen politikusok!
koszpeko
@ibn Said: @Peller Anikó: Egyet értünk.
A hülye pártoknál okosabbak a szavazók.
Mert nekünk tényleg tele a hó cipőnk.
Eladott Ország
"Hogy ne vasvillával, késsel kergessék el a hatalmat..." Még akár ez is benne lehet a pakliban! A közhangulatot figyelve.
uploads.disquscdn.com/images/31d0b23985fecbaec0d2bc40d7aeeee9a31d4c0cba81e86173951ffcf99b0000.jpg?w=600&h=561
karma1
Na, akkor a mi Belank tutira nem lesz az atszavazok kozt,... Neki majd kulon csinal orban maga mellett helyet,... Jo lesz udvari bolondnak, mert elhitte Szelike kiralykisasszony szolamait... Pedig inkabb az okos es tisztesseges Hadhazyra kene figyelni...
Yoda69
Megint az LMP miatt lesz a bukfenc úgy 14ben. Szemét banda
Béla333
Mindenki csak az LMP-vel foglalkozik, de hiszen ők szerettek volna tárgyalni a teljes ellenzéki koordinációról.
A DK és az MSZP utasította ezt el, aztán meg a Jobbik.
Meg tudja valaki mondani, hogy a DK és az MSZP szavazói mennyire hajlandóak átszavazni az LMP vagy a Jobbik jelöltjére? Mert a cikkből csak az derül ki (szerintem hazugság!), hogy az LMP szavazók mit lépnének, de az, hogy a DK és az MSZP szavazók hogyan vélekednek ugyanerről a másik irányba, az nem!
Desischado
Remélem, hogy végre tényleg felébredtek a magyarok, a nyaloncokat és a birkákat leszámítva. Hajrá, mindent bele!
Yoda69
@Béla333: A DK gesztus erteku cselekedettkent egyildaloan visszalepett Szel Berni javara Marcius 15-en. Egyuttal bejelentette hogy kesz a jobbikkal is targyalni. Es meghivta oket es az LMP-e az azt koveto vasarnapra hogy megkezdjek a targyalast.
A jobbik ezt elbol elutasitotta. Az LMP ugyan elment, de a targyalas kimenetelerol jobb ha nem is beszelunk. Majdnem per lett a vege.
A DK folyamatosan kerlelte az LMP-t, mint egy szuzlanyt, hogy a jobbik nelkul is targyaljanak. Azonban Szel ezt mereven elutasitotta, a jobbik tavolmaradasara hivatkozva. Nagyon gyenge erv, ahhoz kepest hogy mi a tet.
Mi az eredmeny?
A DK 64 helyen lepett vissza
Az MSZP 48
Az LMP 2
A Momentum 3
A jobbik 0
Nekem ebbol az jon le, hogy csak az MSZP es a DK akarja igazan levaltani az orban rezsimet, az osszes tobbi part a parlamenti bejutasert kuzd. Ok a megelhetesi politikusok, akik keptelen feladni akar egyetlen pziciot is, csakhogy megszerezzek a toredek szavazatokat.
A jobbikot megertem, rasszista, szelsojobbos part. Nem egyezkedik senkivel. De az LMP demokratikus partnak vallja magat, tehat elemi erdeke lett volna a szovetseg. Ami csakis az orban rezsim megdontesere iranyult volna.

Szerintem te magad is erzed hogy igazam van, es az LMP szavazok, akinek fontos a haza sorsa, szinten erzik ezt. Ha atlatnak a helyzeten, akkor egyeniben az MSZP-DK jeloltjet tamogtajak, ha az az eselyes (ezt meg lehet nezni a www.taktikaiszavazas.hu oldalon). En is igy teszek ha az LMP az eselyes a korzetemben, fuggetlenul attol, hogy nincs hivatalos megallapodas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.