Egy újabb, halállal végződő eset után kínálták fel a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit ő elfogadott - tudta meg a HVG.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@Aki Én: ő is felelős, és az ott dolgozó stáb is, de leginkább a kormány egészségügyi politikája a felelős.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Elfogadott? Nem volt más választása. Túl sokan haltak ott meg a sürgősségin a gyors ellátás hiánya miatt.
wagabund
ez várható volt..túltolta a biciklit sok felesleges nyilatkozásaival, aztán ez lett a vége.

hatalmas tudású orvos, végtelen munkabírással, hatalmas tapasztalattal, de mint főnök, most neki kell vinni a balhét.

az orvostanhallgatók imádják, isszák minden szavát..ő már tanárnak való.
karma1
@Aki Én: Akkor is o a felelos, hogyha szemely szerint nem o intezte volna ezt az ugyet, mert o volt a surgossegi osztaly foorvosa. Egyebkent ezt a holgyet szemely szerint o kuldte haza - legalabbis a cikk szerint.

Egy eve meg az idos irono hunyt el, szinten ugy, hogy hazakuldtek vizsgalat nelkul. Most hirtelen nem jut az eszembe, azt hiszem,,a Csukas Istvan felesege volt, maga is mufordito, irono...Meg csak nem is nemzetisegi, vagy lezullott pias, "csak" agyverzes-gyanus...
Az is pont ott tortent...
Mindig az osztalyvezeto foorvos felel az osztalyan tortent dolgokert...
Aki Én
@karma1: ...beosztása szerint biztosan, de a körülményekért is csak ő a felelős? Nem tudom, kérdezem. Eszméletlen amit ez a pasas tett az osztályon. Egyszer volt vele egy film, amiben elkísérték egy napján. Azt látva úgy gondolom, nem lehet csoda, ha hibázik. Az állapotokról, a túlhajtásról most nem is beszélek.
Nem tudom, kérdezem.
görbetükör
@Aki Én: - Vezető orvos volt, látta, tudta milyenek a körülmények.
És nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy Orbánt is kezelte. Akárki őt nem kezelheti.
görbetükör
Messze megérdemli, hogy menjen a posztjáról.
A nagy kérdés, hogy lesz-e más és hogy mi lesz ezután. Mert a körülmények egyre rosszabbak.
Aki Én
@görbetükör: Állítólag az egyik legjobb szakember.
görbetükör
@Aki Én: - elhiszem, de tény, hogy lelkiismeretlen. Tehetne a körülmények ellen, mert vezető orvos és a hatalom által is megbecsült. És mégsem tesz semmit, sőt.
papa.49
Az utóbbi hónapok egyetlen korrekt tette !!!
Bármennyire is jó orvos ami ott történt azt még olcsón megúszta !!!
Dr plágium
Neki a pszichiátria való. A sürgősségi teljesen más.
Dr plágium
@Aki Én: Mint pszichiáter valóban a legjobb.
karma1
@Aki Én: Aki ilyen korulmenyek kozott is vallalja a foorvosi beosztast, az tudja, hogyha ilyen korulmenyek kozott vallalta, akkor az ezzel jaro felelosseget is vallalja.
Biztos, hogy sokat dolgozik MINDEN orvos, MINDEN korhazban - de ez mar a masodik nyilvanossagra kerult elhalalozas, amikor effektiv Zacher volt az ugyeletes orvos, akinek fel kellett volna mernie a helyzetet.
Gondolj bele, hogyha egy rezidens, vagy egy osztalyos orvos kuldi haza a holgyet, es o kuldte volna haza a holgyet, akkor azt a rezidenst nagyon eloveszik, es lehet, hogy ot is kirugjak.
Engem egy olyan orvos mutott, aki a 36. (!!!) oraban kezdett bele a 4 es feloras nagyon bonyolult mutetembe. Azota volt egyfolytaban ugyeletben a korhazban, es a tobbiek is mar 15-20 oras felugyeletben voltak. Megoldottak. 21 eve tortent, es mar akkor sem voltak jol felszerelt mutok, ugy kellett kilopni a masik mutobol a monitort.
Ha minden nap bombazta volna a foigazgato foorvos-ezredest, hogy ilyen korulmenyek kozott NEM LEHET DOLGOZNI, az megint mas helyzet.Akkor figyelmeztette volna mindig a fonokeit, hogy ez nem tarthato igy fent sokaig. De ha ezt nem tette, hanem elfogadta a munkakorulmenyeket, a keves nover, segedorvos, asszisztensek hianyat, akkor annak ez a kovetkezmenye.
Egyebkent ma BARMELYIK orvosnak kovetnek egy napjat, ugyanolyan mozgalmassagot tapasztalnanak, mint nala.
EZERT (is) kell mennie orbannak - ez egy tomeggyilkos...
(Itt volt egy riportfilm Gutha bombazasarol, ahol rengeteg serult, foleg kisgyerekek voltak, egy agyonnyuzott, vekony doktorno tartott a karjaban egy sulyos sebesult gyereket, es arrol panaszkodott, hogy 8 perc alatt ert be a mento a korhazba, tarthatatlan a helyzet...

A baratom agyverzessel lett rosszul a Jegpalyan, Pesten, es 45 perc mulva ert ki hozza a mento a Bajza utcabol, masfel kilometerrol.

No comment...
Commenter
@Aki Én: ő is felelős, és az ott dolgozó stáb is, de leginkább a kormány egészségügyi politikája a felelős.
Commenter
@görbetükör: a sürgősségit belgyógyásznak kellene vezetni. Mögötte lehet szakosodott stáb: neurológus, sebész, pszichiáter.
Commenter
@papa.49 aki ezt hagyta/hagyja megtörténni az osztályán az sajnos nem jó orvos (ember) bármennyire is jónak tartották/tartják eddig a toxikológia és a pszichiátria területén.
görbetükör
@karma1: - egyetértek, de gondold meg, Zacher vezető orvos, akinek módjában állna valamit tenni. De legalább is asztalt verni, mikor "fentről" olyan benyögés jön, hogy a sürgősségiken az a gond, hogy túl sokan vannak ott betegek.
karma1
@görbetükör: Eppen ezert mondom azt, hogy o van olyan helyzetben, hogy kijarjon dolgokat az osztalynak, legyen alap felszereles, nover, orvos, BARMI ARON. Legyen magasabb fizetes - a Honved korhazban van is! -, mert ok mindenkeppen tobbet kapnak a kormanytol a fenntartasukra...
Kivalo szakember Zacher, de egy pszichologus-toxikologus NEM valo egy ER-ba... Belgyogyasznak, traumatologusnak, szemesznek kell lenni arra a sok tizezer emberre, akik alajuk tartoznak a XIII. keruletben, Angyalfoldon.

Tudom, parszor csinalt egy latvanyos kirohanast, TV-ben is nyilatkozott, aztan ment vissza, es mindent csinalt ugyanugy, mint elotte.

Nem feltem ot, meg fogja talalni a maga helyet, elmegy egy privat korhazba, dupla penzert, negyedannyi ledolgozott oraert, jo felszereltseggel...
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: nem való, de jó, és hű fideszkatona ...Ezért nevezték ki...:(((
karma1
@görbetükör: Mint rendesen...:o))))
görbetükör
@karma1: - hát, mégsem mondott le, a hír kacsa. :(
karma1
@görbetükör: Igen, bekuldtem azt a cikket is... Blikk... pletykalap,... Bar elkepzelheto am, mert az is lehet, hogy valoban ugy tortent, hogy mondtak neki, hogy jobb, ha onkent felall, mert akkor nincs vizsgalat, nincs semmi komolyabb kovetkezmeny.
Csak utana valoszinu, hogy Zacher is kert egy maganbeszelgetest, es akkor mar valtozott a felallas...:o)))
görbetükör
@karma1: 13:11-re
Egyvalamit azért tudni kellene. Főként, hogy volt szerencsém tavaly a Honvéd Sürgősségihez.
Oda korábban (amikor még az egészségügy nem volt ilyen nagyon gyalázatos) zömmel drogosok, vagy balesetes részegek kerültek. Egyébként tavaly is láttam sokat ilyent. Akkor volt ott helye Zachernek. Ezen a téren biztos, hogy elismerendő a tudása.
Azóta meg meg kellett volna szerezni a tapasztalatot, hiszen mégis csak orvos!
wagabund
most írta a zújság, hogy szokásos hírlapi kacsa volt a lemondása...

...köszöni jól van a doki...
Pálinkafőző Rézüst
mint kiderült, nem mondott le a fideszes jószág... Nyírja az embereket, nyírja rogyásig...
dr. prédikátor
Még pár embernek meg kell halni a honvéd NO- GO kórházban hogy érdemi lépés történjen!!
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: hüjje...:) Az a Péterfy... Ahol előtte nyírta a nyírnivalókat...Itt már az átlag embereket nyírja...
görbetükör
@Shikari: - de lelkiismeretlen - és ezzel többet árt, mint használ.
Nem áll ki az egészségügy jobbításáért és nincs lelkiismeret furdalása a sorban haló emberek miatt, akik a hatalom herdálása miatt vesztik életüket.
Semmi ember!!!
görbetükör
@Shikari: Éppen a dolgát nem teszi! Vizsgálat nélkül hazaküld halálos beteget.
Mint vezető orvos, neki a megfelelő kórházi körülményeket kellene biztosítani. Senki nem vár tőle politikai hadakozást,csak igazmondást és azt, hogy tegye a dolgát!
És egyiket sem teszi!
görbetükör
@Shikari: Sajnos, ennyi. Az emberek meg halnak és senki nem tesz semmit. :(
Commenter
@görbetükör: sehonnan, én legalábbis. De ha valóban lesz kormányváltás akkor úgy kell honorálni a munkájukat (nem paraszolvenciával!) hogy hazajöjjenek vagy itt maradjanak miután szakvizsgát tettek. Egészségügyi minisztérium és egészségügyi miniszter kell, ez meg is van már Karácsony Gergely (árnyék) kormányában.
Commenter
@görbetükör: magán eü biztosítást is kötelezővé kellene tenni (mindenkinek a keresetéhez szabva egy megfizethető díjat). Nyugaton ez régóta jól működik ott a hálapénz fogalmát nem ismerik de még apró ajándékot (könyv, virág ital stb.) sem fogadnak el, hiszen "csak" a munkájukat végzik és ezért meg is fizetik őket. Igaz a Fidesz ha kormányon marad (ne adja az Isten!) akkor azt is lenyúlná mint a Manyup-pénzeket.
görbetükör
@Shikari: De ha az orvos hibája, akkor nem marad következmény nélkül. Ráadásul, ha ilyen durva hiba, repül és még a diplomájának is búcsút inthet.
görbetükör
@Commenter: Azt kellene végre megérteni, itt már kevés, hogy több fizetés legyen. Itt a körülmény az igazi gond. Hogy nincs felszerelés, nincs alapvető dolog, ami a gyógyításhoz kell.
Commenter
@görbetükör: egyetértek én is! ha szabad...
bencemacska
@görbetükör: 13:03
És honnan tudod,hogy nem veri!?
bencemacska
@Dr plágium: ma, 17:22
Én meg itt olvasgatva, azt hittem, hogy mégsem volt kacsa.
A Zoom már 13:30-kor azt írta, hogy nem mondott le, csak a HVG értett valamit félre!
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: tegnap, 14:55-re: Nem nagy név, csak jól eladható volt...Mint a nyominger Doszpot. Ő sem volt nagy ász, de jól kommunikált, el tudta adni magát a médiában...A Zacher ugyanez ... De mint látható, egyikük sem ér a szakmájuk csúcsának közelébe sem...
Az meg külön respekt, hogy elismerted a tévedésed... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.