Jogerősen pert nyert az Eötvös Károly Intézet (EKINT) Németh Szilárd ellen 2018. április 17-én. A Fidesz alelnökének nyilvánosan meg kell követnie az EKINT-et a hamis tényállításai miatt.

Az Eötvös Károly Intézet közleményében az írja, hogy azért perelte be tavaly Németh Szilárdot, mert 2017. március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy a Közhasznúsági jelentésükben meghatározottnál sokkal, de sokkal nagyobb lóvét kaptunk Soros György alapítványaitól.

„Súlyos vád, amely ha igaz lenne, akkor meghamisítottuk volna a közhasznúsági jelentésünket.

Ezt az állítását azzal tetézte, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak” – írja az intézet. 

Az EKINT első fokon megnyerte a pert a Fővárosi Törvényszéken. Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani.

Sorosozásért kell fizetnie Németh Szilárdnak

Az intézet szerint a híresztelése azért is fenyegető, mert jogszerűen csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, gonosztevőket szabad lehallgatni. Szél Bernadett, a bizottság tagja korábban sajtótájékoztatón közölte, hogy a bizottság jegyzőkönyveinek tanúsága szerint az Eötvös Károly Intézetről a bizottság ülésein szó sem esett.

Mindezek következtében Németh Szilárdnak hamis tényállításai miatt nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet és sérelemdíjat is fizetnie kell.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Máthé Zoltán

(ekint.org)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Németh Szilárd--mit lehet ehhez hozzátenni?
Még a klaviatúra is szégyelli magát, mikor az ember rajta keresztül egyáltalán csak említi ezt a barmot. Pártja EGYIK díszpéldánya.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@png: Hú ez borzalmas, gyereknek ne mutasd mert megáll a növésben !!!
csipetke
@Borsodi: 13:51 Jó ez a videó.Ezt tanította neki Finkelstein.Külföldön is tudják,hogy milyen orbán,de ugyanúgy nem tehetnek semmit,mint mi.
papa.49
@babp1982: Nem ismerted fel ??
Hát a rezsiszarágyú !!!
nezelodo
Baj lesz ebből Sziszi! Kidumálod, hogy a fidesz házi használatra tartja a titkosszolgálatokat! Mit szól ehhez a vajda? Vagy összetévesztetted az UDZ RT-vel a szolgálatokat? Ennyire nagy a zavar a hájjal párnázott gömbölyű csontok alatt?
Ettől már csak az röhelyesebb, hogy tegnap láttam a tv-ben hogy többen megsértődtek, hogy a Soros Növendék Bandzsa Marcsi listájából lemaradtak! Megszerethették az új kérelmezők a listákat, volt rajta ismerős is, a nagyapja még a Rákosi kulák listáján is rajta volt, érthető, hogy nem akar a másik pszichopata lajstromából kimaradni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.