Egy 50 éves férfi rendszeresen visszajárt kirabolni 67 éves ismerősét, mígnem a rendőrök lecsaptak rá. Most kerül bíróság elé az ügy.

A Pásztói Rendőrkapitányság 1 rendbeli rablás bűntett, 1 rendbeli rablás bűntett kísérlete és 1 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az 50 éves O. János ellen.

Döbbenet: János visszajárt kirabolni az idős bácsit

A rendőrség honlapja azt írja, a gyanúsított 2017. december 10-én egy héhalmi családi ház nyitott bejárati ajtaján át a házba bement és a szobában értékek után kutatott. Az ott lakó, az ágyon fekvő 67 éves férfi észlelte cselekményét és megkísérelte a házból kiküldeni, de O. János a sértettet az ágyra lökte, majd a kabátjának és nadrágjának zsebeit átkutatta, de a sértettől nem tulajdonított el semmit.

A beszerzett adatok alapján az 50 éves férfi szintén 2017-ben, de tavasszal még további egy alkalommal ment be hasonló módszerrel a sértetthez, amikor a szoba asztaláról tulajdonította el az idős férfi 3000 forintját.

O. János megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. nyarán, az utcán hátulról fogta le az idős sértettet és kezeit leszorította, majd a zsebéből kivett 70000 forintot.

A férfit a rendőrök 2017. december 11-én elfogták, a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették, majd előzetesbe is került.

A hatóság a – jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő – O. János ellen az eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelés javaslatával továbbították az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

Fotó: police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Döbbenet: János visszajárt kirabolni az idős bácsit."...

így olyan fura a cím...a jános helyett jobb lenne bűnözőt írni, de ha vaki ragaszkodik a kedvesebb, megbocsájtóbb kifejezéshez, akkor a -cukipfa jános visszajárt kirabolni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.