Több száz tonna takarmányt adott el egy zalaegerszegi férfi, majd eltűnt a pénzzel.

Egy zalaegerszegi férfi 142 milliót csalt ki a vásárlóitól

Fotó: Pixabay.com

A 49 éves S. Gábor 2016 októberében és 2017 januárjában egy takarmányt értékesítő társaság képviseletében több száz tonna olajos napraforgót, búzát és takarmánykukoricát adott el három cégnek. A vásárlók átutalták a vételárat a társaság számlájára, amelyről a férfi felvette magának az összeget. A megrendelők azonban az árut a tényleges tulajdonostól átvenni már nem tudták, mert S. Gábor a cége felé nem fizette ki a vételárat és eltűnt a pénzzel.

Volt olyan eset is, amikor a férfi egy hamis tulajdonjog nyilatkozatottal bizonyította, hogy a takarmány az általa képviselt társaságé. Ezzel a módszerrel több mint 142 millió forintot csalt ki a cégektől.

A hatóságok ezen a héten kedd hajnalban hét helyszínre vonultak ki, S. Gábort pedig egy Budapest XVIII. kerületi lakásban fogták el, majd előállítását követően üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, S. Gábor pedig házi őrizetbe került.

(Blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nem okos, otthon várta a rendőröket. Mit akart azzal a 142 millióval?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.