A szlovák kormány folytatni akarja a jó kapcsolatok építését Magyarországgal, mert ez jó az embereknek, a gazdaságnak és a régiónak is – mondta Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök kedden az Országházban, miután magyar kollégájával találkozott.

Pellegrini: Szlovákia folytatja a jó kapcsolatok építését Magyarországgal

Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök kezet fog a találkozójukat követően tartott sajtótájékoztató végén az Országházban 2018. június 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A szlovák kormányfő az Orbán Viktorral tartott közös sajtótájékoztatón kiemelte:

a visegrádi országoknak az elmúlt időben sikerült megtartaniuk az egységet, kiálltak a nemzeti értékeik mellett és nem engedték, hogy nyomást gyakoroljanak rájuk.

Szlovákia a V4 elnökeként továbbra is ezt az egységet tekinti majd az együttműködés alapjának – jelentette ki.

Peter Pellegrini hangsúlyozta: a V4-es országok sok nehéz döntést hoztak meg, gazdaságuk jól fejlődik, így minden joguk megvan arra, hogy ne csak passzívan nézzék az európai folyamatokat, hanem javaslatokat adjanak, milyen irányba haladjon az EU.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A szociális háló már olyan tömörre van kártolva, mint egy vaslemez; a gazdaság dübörög, beálltunk, mint a gerely, most mást ne is mondjak, hat éven belül meg kell próbálnunk utolérni… izé… Szlovákiát… Ezek a faragatlan tótok, a fontolva haladás szép szabályait teljesen figyelmen kívül hagyva bevezették például azt az ostoba eurót, amit mi egy darabig öt évente mindig máskor és máskor akartunk és úgy is lett, aztán meg már kellett a francnak, fulladjanak bele a szaros eurójukba…
Eladott Ország
Egy észak-magyarországi idős otthon demens osztályának vezetője mondta, hogy az intézmény – nem csak a demens részleg, az egész intézmény – összes ágya Szlovákiából van. Nem úgy, hogy a magyar állam onnan vásárol, mert ott jó minőségű, elfogadható árú ágyakat gyártanak. Erről szó sincs. A szlovákiai egészségügyi intézmények használatból kivont, lecserélt ágyait egy raktárban gyűjtik össze. Ezeket az ágyakat adományként megkapja a magyar idős otthon, a szlovákoktól. Amit ők már kivonnak a használatból, az a magyar – önkormányzati fenntartású, tehát nem magán-üzemeltetésű – idős otthonokban még évtizedekig használatban lesz. Erről nem láttam sikerjelentést sem Orbán Viktor személyes profilján, sem Balog Zoltán nem hencegett vele. Pedig illene megköszönni a szlovákoknak (egyáltalán nem szlovákiai magyarokról beszélek) azt a szolidaritást, amit a magyarországi idős emberek irányában éreznek és nem csak éreznek, hanem kézzelfogható jelét is adják.
A valóság sajnos ez. Vagy ez is. Nem csak a nagyvonalú Orbán Viktor létezik, aki a szegény romániai magyarokon segít, ha azok kérelmet írnak neki, hanem a minden cécó és hírverés nélkül szolidáris szlovákok segítsége is valóság. És a rászoruló magyar szociális ellátórendszer is valóság. Erről azonban nem fogunk egyetlen posztot sem látni a miniszterelnök profilján, pedig a magyar emberekkel szemben így lenne méltányos.
Utóirat: 1,8 milliárd forintot nyújt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közvetítésével a magyar kormány stadionfejlesztésre a szlovákiai KFC-nek, Révkomárom (Komárno) – a szlovák másodosztályba története során idén először feljutó – csapatának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.