A DK vezérszónoka a kiszámíthatatlanság, a bizonytalanság és a "toporgás" költségvetésének nevezte a 2019-es büdzsét a javaslat szerdai parlamenti vitájában.

"Ez egy GPS-költségvetés, aminek a végén be kell mondani, hogy újratervezés" – a DK szerint a kiszámíthatatlanság költségvetése a 2019-es

Varju László, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka felszólal a 2019. évi központi költségvetés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 27-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Varju László szerint a jövő évi költségvetés sok tekintetben kárt vagy a lehetőségek elvesztését okozza a családoknak és a vállalkozásoknak.

Ez egy GPS-költségvetés, aminek a végén be kell mondani, hogy újratervezés

- fogalmazott.

Arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza a javaslatot, és az abban tervezett 2,7 százalékos inflációt a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb előrejelzésének megfelelően 3,1 százalékra állítsa át, mert a törvényjavaslat áprilisi előkészítése óta jelentős változások következtek be a makrokörnyezetben, például a forint leértékelődésével is számolni kell.

Hozzátette: felül kell vizsgálni az inflációhoz kötött előirányzatokat, majd megfelelő intézkedésekkel biztosítani kell a költségvetési szabályok érvényesítését. Varju László szerint ez 300-350 milliárd forint költségvetési szigorítást igényel.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
" Varju László szerint ez 300-350 milliárd forint költségvetési szigorítást igényel."

Vagy, ennyivel kevesebbet kell lenyúlniuk.
tulipan
TELJESEN EGYETRÉTEK ÉS IMMÁR 8. ÉVE, HOGY EZT MŰVELIK!!!
Újabb kivándorlási hullám következik!
Pl. emiatt is:
www.atv.hu/belfold/20180626-felkeszult-csokkenhet-a-dolgozok-netto-bere/hirkereso

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.