Növekedni fog a jövőben családi otthonteremtési kedvezmény (csok) összege az ötezer főnél kisebb településeken, a kormány ott a használt ingatlanok esetében is jelentős növelést tervez – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, a Magyar falvak program indulásáról szólva.

Gulyás: indul a Magyar falvak program, emelkedik a CSOK összege

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. július 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Gulyás Gergely hangsúlyozta:

a kabinet célja, hogy a falusi létforma népszerűvé váljon, és ne járjon az életszínvonal csökkenésével az, ha valaki vidékre költözik.

Az épülő házak esetében kedvezmény jár majd a tájegységbe illeszkedő építkezések után – sorolta a várható változásokat, hozzátéve:

még ebben a parlamenti ciklusban program indul a kultúra fejlesztésére, játszóterek, sportpályák kialakítására.

Leszögezte, "ha minden jól alakul", a költségvetési tartalék jelentős része a Magyar falu programra fordítható jövőre.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nagymamám szokta mondani: "ha a falusi nem sz@rik, a városi nem eszik". Összességében elmondható, hogy a vidék már régen leszakadt és nem csak Budapesthez képest, hanem Európához képest is. A falvak elöregszenek, ki- és lepusztulnak, mert pénz, infrastruktúra, szándék és koncepció hiányában ez marad nekik. 3,5 millió településenként harangszóval és melldöngetéssel meghirdetve (és most visszafogtam magam, nem beszéltem a közel 80 milliárd forintról, amit külhoni magyar vállalkozóknak tol át a kormány a határon és nem beszéltem a 180 milliárd körüli összegbe kerülő Puskás stadionról és nem hasonlítottam a teljes magyar vidéknek szánt 10 milliárd forinthoz ezeket, vagy a kisvasutat, a felcsúti stadiont és semmit), ami nagyjából semmire nem elég. A vidék haldoklik, az állam nem teljesíti a feladatait, munkahelyek pedig csak ott jönnek létre, ahol van infrastruktúra. A falvak egy része élhetetlen, gyermekvállalásra alkalmatlan, reménytelen hely lett. És nem azért, mert a vidéki emberek így érzik jól magukat. Ezen csak egy nagyon árfogó állami stratégia és az erre a célra fordítható sok pénz tudna segíteni. Nem pedig Novák Katalin kedves mosolya és az odavetett alamizsna.
www.facebook.com/kormanyzat/videos/1388390557900327/
A vidék haldoklik, az állam nem teljesíti a feladatait, munkahelyek pedig csak ott jönnek létre, ahol van infrastruktúra. A falvak egy része élhetetlen, gyermekvállalásra alkalmatlan, reménytelen hely lett. És nem azért, mert a vidéki emberek így érzik jól magukat. Ezen csak egy nagyon árfogó állami stratégia és az erre a célra fordítható sok pénz tudna segíteni. Nem pedig Novák Katalin kedves mosolya és az odavetett alamizsna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Aztán lesz infrastruktúra meg munkahely is?
Gauntlet
@Eladott Ország: akkor miért szavazták meg? Féltek? Nem látták? :( Ráadásul 300 ezerrel többen ! Döbbenet!
csak úgy....
@Gauntlet: biztos vagy benne,hogy valóban megszavazták? pont az a 300 ezer+ a föltünö...
Eladott Ország
@Gauntlet: Ha majd nem lesz több ellopható uniós pénz, majd a kedveslakosság bankszámlája következik. Békekölcsön, 25%-os adó, stb. Nem kell más hozzá, mint feljelenteni a másikat, hogy migráncstámogató, máris kijár a 25%-os adó neki.
Caligula is úgy tett, mikor kiürült a kincstár, elkezdte fosztogatni tulajdon polgárait. Felszólította öngyilkosságra a gazdag polgárt, aki, ha ráhagyta fele vagyonát, a másik felét a családjára hagyhatta. Ha nem hagyott a császárra semmit, mindent elkoboztak.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/04/fidesz-1.jpg
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/04/orbansemjen.jpg
Eladott Ország
@simmering73: Lesz munkahely a tanácsházánál, az is közmunka pofára, ha tetszik a helyi Döbrögiknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.