A délelőtti órákig helyenként, majd a déli óráktól többfelé, és estig akár több alkalommal is előfordulhat zivatar. (Egy-egy adott pontban az északi, északkeleti határ mentén valószínű zivatar a legkisebb eséllyel) – olvasható a meteorológiai szolgálat riasztási közleményében.

Trópusi felhőszakadásra ébredtek az ország középső részén lakók

Legjellemzőbb kísérőjelenség egyértelműen a nagy intenzitású eső (akár felhőszakadás > 30, 50 mm) lesz. Emellett néhol rövid ideig viharossá válhat a szél illetve kisebb jég is hullhat.

A riasztásnak megfelelően óriási mennyiségű zúdult le az előrejelzett területeken.

A napi előrejelzés szerint folytatódik a meleg, nyári idő, de kissé nedvesebb levegő áramlik fölénk. Többfelé kell záporra, zivatarra számítani, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet.

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett többórás napsütés várható. A délelőtt során még csak kevesebb helyen, délutántól viszont ismét többfelé kell záporra, zivatarra számítani, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. Késő estére 23 és 28 fok közé hűl le a levegő.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Itt lenn délen már tegnap is felhőszakadás volt, most is szakad.
Micike
Itt nagyon középen -ahol elvileg kellett volna lennie- még eső is talán 2 csepp volt, nem még hogy felhőszakadás.
Nessy
Itt Óbudán leszakadt az ég kora reggel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.