Az egészségügyben eddig "minden rendben volt", az Állami számvevőszék elnöke most anarchiáról, botrányról, korrupcióról beszél. Jöhetnek a kancellárok a kórházak élére, amelyek szocialista csődtömegként élték túl az elmúlt 30 évet.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A számvevő árnyékszék lecsapott a budipapír automatákra is?
justhpeter
@Sámannus: Ez jó ! A számvevő árnyákszék a lecsapás közben elfelejtette megkérdezni a gazdaállatát, hogy mit csináltatok az "elmútnyócévben" ?
bencemacska
A számvevő árnyékszék vezetőjének nem kötelessége ismerni a törvényeket és rendeleteket???

"A 2011-ben kiadott 9-es BM-rendelet a központi államigazgatási és a rendvédelmi szervek mellett az egészségügy területén működő országos intézetek, valamint az állami kórházak számára is kötelezővé tette, hogy a fogvatartottakat foglalkoztató BM büntetés-végrehajtási cégektől rendeljenek meg egy sor terméket. Ez az előírás kiterjedt többek között az úgynevezett közületi toalettpapír beszerzésére is.
A rendelkezés ráadásul azt is tartalmazta, hogy egészen addig nem részesíthetik előnyben a piaci cégek termékeit, amíg a Központi Ellátó Szervnek „hitelt érdemlően” bizonyítani nem tudják, hogy a büntetés-végrehajtás terméke legalább 20 százakkal drágább, mint a másik."

"A BV Tökölön működteti az állami tulajdonban lévő Duna Papír Kft.-t. A cég terméklistája a kormányzati portálon is megtalálható, és a kínálatban többfajta egy- és kétrétegű közületi toalettpapír kiszerelés van.
A Duna Papír tavaly 1,3 milliárdos nettó bevételével rekord nagyságú forgalmat bonyolított, a cég nyeresége azonban alig haladta meg a 2 millió forintot."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.