A halogénizzó-forgalmazás tiltásának célja a LED-lámpákra való átállás meggyorsítása. Csaknem 60 évvel azután, hogy elkezdték kivilágítani utcáinkat és otthonainkat, betiltják a halogénizzók forgalmazását Európában – írja a The Guardian. Az erre vonatkozó új jogszabály értelmében szeptember 1-től az áruházak már csak megmaradt készleteiket értékesíthetik, nem rendelhetnek többet a termékből.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A led gyártás se patyolat tiszta környezetet hagy maga után nem beszélve a fényéről ami bizony messze nem a természetes fény hullámhossza ...
A másik az ár/ élettartam összefüggés, vettem már többféle gyártmányt, és fénymérővel megmértem a ,,megvilágítás,, erősségét messze nem hozzák amit a kísérő leírás állít, vajon miért, és a mérést egy un. ősi fénymérővel tettem ami a napfényre van kalibrálva !!!
Köze se volt az eredménynek az ígérthez, azt aláírom a fogyasztása kevesebb, de csupán ,,lidércfény,, nek nevezhető !!!
emerencia
Kérdés, hogy nem fogják-e tönkretenni az emberek szemét a nem izzószálas vagyis nem teljes spektrumú fényt kibocsájtó fényforrásokkal? Vajon a világ többi részén miért nem akarják ráerőszakolni az emberekre a ledek kizárólagos használatát?
Peller Anikó
@papa.49: akkor mit szólsz például az autógyártás húzóágazathoz? Na az aztán (vagy kazasztán) patyolat2. A repülőgyártás tolóágazat a fegyver-hadianyaggyártással versenyezve patyolat3. A pelenkagyártásról se feledkezzünk meg.

Szóval a kibaszottsok rengeteg embergyártás az igazi patyolat, patyolat4,5,6

A többi csak maszatolás. Spórolunk a villannyal -ami nyilván helyes irány- de valójában az embergyártással kellene spórolni. A napfényről még csak csak lemondunk de attól tartok Afrikában, Ázsiában, Indonéziában, Dél Amerikában nem fognak lemondani a dugásról.
papa.49
@emerencia: Igen jó kérdés, véleményem szerint aki a legjobban erőlteti ezt annak hatalmas pénzt hoz a forgalmazása !!!
Nem elírás, nem a gyártás az igazi ,,bomba üzlet,, hanem a forgalmazás !!!
emerencia
@papa.49: Minden fényforrásnak megvan a maga helye. Aki nem bírja elviselni a mesterséges led fényt, továbbra is vehet olcsón izzólámpát, halogént és hagyományost egyaránt. Rázásállónak nevezik és olykor picike betűkkel ráírják a dobozára, hogy ipari célra készült, lakásokban nem használható. Természetesen ez nem igaz, nyugodtan lehet használni otthon is. A felirat csak azért van mert valóban megerősítették benne a wolfram szálat. Ezzel tudnak kibújni az uniós tiltás alól.
papa.49
@emerencia: Ilyenek világítanak lassan már megint mindenhol nálunk, mert a lidércfénynél nem látok már !!! Egyetlen LED izzó van ami itt a PC. nél világít igaz ez csak 1.2 W de nem is látok mást vele csak a klavit !!! Arról meg nem is szólva megvettem jó pár ilyen lámpát és a 10 db. beválási aránya nagyon gyenge lett, azt mondom, hogy 2013. óta ebből a mennyiségből ez az egy maradt meg !!! Ezzel szemben volt egy hagyományos izzó ami potom 19 évig világított a WC. ben egy 40 W lengyel gyártmány a végén már a bura elsötétedett az elpárolgott izzószáltól és ezért kellett kicserélni, ennyit a tartósságról !!!
Na mindegy megint hoztak egy barom szabályt aminek nem sok értelme van !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.