Két újabb feldolgozóval állapodtak meg a gazdák az ipari alma felvásárlási áráról, az Austria Juice Kft. és a Rauch Hungária Kft. egyaránt kilogrammonként nettó 20 forintért veszi át a gyümölcsöt a termelőktől - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szerdán az MTI-vel.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Mirabilis: ez nem az az alma amit a piacon lehet venni, másfelől honnan veszed az arányokat??? Te tudod egy kiló almából mennyi almalé lesz??? S hogy mennyi a gyártási költség, csomagolás etc. ???
RonaGyuri
@Mirabilis: mondom a léalma és az étkezési alma nagyon más, nem kellene összekeverni. Egyébként a piacon és az áruházakban a derék őstermelők almája kerül 4-500 Ft-ba, meg az import!!!
RonaGyuri
@Mirabilis: 20:42 a valós inflációhoz!!! =))
RonaGyuri
@Mirabilis: 20:45 egy francia site-on - persze a dolog fajta függő - azt olvastam, hogy 1l 100%-os almaléhez 3,5 - 4 kg almát kell kipréselni!
RonaGyuri
@Mirabilis: mondjuk az, hogy az alma éremelkedése is 30-40=-os!!! miközben az hazudják hogy a gyűmölcsök 4%-ot emelkedtek!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.