Kimosta a töltésoldalt a 61-es villamos vonalán a nagy mennyiségű esővíz szombaton. Most olyan átereszt építenek, amely extrém mennyiségű csapadékvíz elvezetésére is alkalmas; a villamosforgalom az érintett szakaszon a hét második felében indulhat újra – közölte a BKV vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a szombat esti viharos esőzés több villamos vonalon fennakadásokat okozott. Több helyen a vágányokra került hordalék vagy leszakadt ágak képeztek akadályt.

A BKV azt írta, hogy a 61-es villamos vonalán 2017-ben végeztek támfal-megerősítési és pályafelújítási munkákat, azok megfelelő minőségben készültek el. Ennek ellenére a 61-es villamos vonalán, a Kelemen László utcánál a hatalmas mennyiségű víz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot.

Mint hozzátették, az érintett területen a hegyoldalból két irányból is ide gyűlik össze a csapadékvíz, amely csak a villamos pályán keresztül tud a vízgyűjtőként funkcionáló Ördög-árokba jutni.

A mostani problémát az okozta, hogy a "havária jellegű" esőzés során olyan mennyiségű víz gyűlt össze, amit a pálya víznyelői már nem tudtak elvezetni, a nagy mennyiségű csapadék így utat talált magának a vasúti pálya felépítményén keresztül, elhordva a töltésoldalt.

A helyreállítás során a BKV – a kivitelezővel együttműködve – olyan megoldást keres, amely hosszú távon megoldást jelent a közutakról a villamos pályára jutó csapadékvíz elvezetésére az Ördög-árokba. Ezért egy olyan, nagy keresztmetszetű átereszt építenek, amely extrém mennyiségű csapadék elvezetésére is alkalmas – írták.

Ennek megépítése néhány napig tarthat, várhatóan a hét második felére készülhet el. Ekkor indíthatják el újra a forgalmat a vonalon.

Mivel az alépítmény rongálódása még nem ítélhető meg teljes körűen, a forgalom beindulását követően sebességkorlátozást vezetnek be.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.