A környezetbarát és fenntartható közlekedést nészerűsítő Európai Mobilitási hét kapcsán péntek délutántól egész hétvégén lezárják az Andrássy utat a fővárosban. De a Hősök terét és a Dózsa György utat is e lehet felejteni.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint szeptember 16. és 22. között rendezik meg 17. alkalommal a környezetbarát fenntartható városi közlekedést népszerűsítő Európai Mobilitási Hetet (bővebb infó a programokról ezen a linken található).

null

null

"Ehhez kapcsolódik 2018. szeptember 15-én és 16-án (szombaton és vasárnap) Magyarország legnagyobb zöld eseménye, a „Családi hétvége az Andrássy úton”, melynek keretében idén is a gyalogosok és kerékpárosok vehetik át az autók helyét a főváros reprezentatív útján.

Családi hétvége és a Nemzeti Vágta miatt lezárják az Andrássyt és a Hősök terét – délutántól indul a káosz

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Anatolly-024

E hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát is, amely a Hősök tere és a Dózsa György út forgalmának korlátozásával jár. A rendezvények miatt szeptember 14-én (pénteken) délutántól 17-én (hétfőn) hajnalig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat. A lezárások miatt módosul a 20E, a 30-as járatcsalád, a 105-ös és az éjszakai 979-es autóbusz, valamint a 75-ös, és a 79-es trolibusz közlekedése."

- olvasható a BKK közleményében.

Közlekedési változások:

szeptember 14-én (pénteken) 16 órától szeptember 17-én (hétfőn) 4:30-ig:

- az Andrássy út Bajza utca és Dózsa György út közötti szakaszát; valamint a Dózsa György utat a Szondi utca (Podmaniczky utca) és a Városligeti fasor között lezárják a „Nemzeti Vágta” rendezvény miatt.

- a „Családi hétvége az Andrássy úton” rendezvény miatt az Andrássy út Bajza utca és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszát lezárják.

A lezárt szakaszon belül az Oktogonnál és a Bajza utcánál minden forgalmat átengednek; az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál csak a BKK járatai mehetnek át. A többi, Andrássy út felé vezető keresztutca zsákutca lesz.

A Hősök terére, a Dózsa György út Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakaszára, az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszára, valamint a Kós Károly sétányra gépjárművel nem lehet ebben az időszakban behajtani – figyelmeztet a BKK.

A lezárások miatt a közösségi közlekedés az alábbiak szerint módosul:

- A 20E autóbusz a Dózsa György út lezárás idején a Hungária körút felé terelve közlekednek. Káposztásmegyer felé nem érinti a Hősök tere M és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállót, és ideiglenesen a 30-as autóbusz Ötvenhatosok tere; a 901-es autóbusz Kacsóh Pongrác út és a 32-es busz Vágány utca/Róbert Károly körút megállójában áll meg. A Keleti pályaudvar M felé pedig csak a Hősök tere M megállót nem érinti, az autóbuszok ideiglenesen a 901-es autóbusz Kacsóh Pongrác út és a 30-as autóbusz Ötvenhatosok tere megállójában állnak meg.

- A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz, illetve a 79-es trolibusz a Dózsa György út lezárása idején az Állatkerti körút felé terelve közlekednek. Káposztásmegyer, illetve a Jászai Mari tér felé nem érinti a Hősök tere M és a Benczúr utca; a Keleti pályaudvar M felé pedig a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállót. A járművek ideiglenesen a 70-es trolibusz Dvořák sétány és Olof Palme sétány; a 72-es trolibusz Közlekedési Múzeum, Bethesda utca, Kós Károly sétány, Széchenyi fürdő M és Állatkert; valamint a Gundel Károly úton a Dózsa György út kereszteződésénél állnak meg.

- A 75-ös trolibusz a Dózsa György út lezárása idején az Állatkerti körút felé terelve közlekednek. A Jászai Mari tér felé nem érinti a Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Damjanich utca/Dózsa György út, Benczúr utca és a Hősök tere M megállót; a Puskás Ferenc Stadion M felé pedig a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, az Ötvenhatosok tere és a Zichy Géza utca megállót. A trolibuszok a Zichy Géza utca megállónál a Stefánia úton, valamint a 72-es trolibusz Vakok Intézete, Közlekedési Múzeum, Bethesda utca, Kós Károly sétány, Széchenyi fürdő M és Állatkert; valamint a Gundel Károly úton a Dózsa György út kereszteződésénél állnak meg.

- A 105-ös autóbusz az Andrássy út helyett a Podmaniczky utca felé terelve közlekedik, és nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Hősök tere M közötti megállókat. Az autóbuszok minden érintett megállóhelyen megállnak, a kimaradó megállóhelyek az M1-es metróval érhetők el.

- A 979-es éjszakai autóbusz az Andrássy út helyett a 70-es trolibusz útvonalán közlekedik, és nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Benczúr utca közötti megállókat. Az autóbuszra a 70-es trolibusz megállóiban, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út M megálló helyett a Szent István Bazilikánál, a Damjanich utca/Dózsa György út csomópontban Újpalota felé pedig a Damjanich utcában lehet felszállni.

- Az M1-es metró vonalán a Hősök terén és az Andrássy úton zajló rendezvények miatt biztonsági okokból elrendelhetik egyes állomások időszakos lezárását a Bajcsy-Zsilinszky út és Hősök tere között. Szükség esetén szeptember 15-én és 16-án (szombat és vasárnap) 10 és 20 óra között a szerelvények sűrítve közlekednek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Ahogy az óra-állítgatást, úgy a Nemzeti vágtát is meg kellene szüntetni..
mindkettő értelmetlen...

...csak káosz, és állatkínzás...
namihami
@wagabund: És sz állami pénzen épített díszburkolat és környékének egy meghatàrozott társasàg zsebének újabb megtömésének céljából történő tönkteb...ása. Majd a közpénz helyreállítja.
A közutak kátyúzására valahogy nem fuSSa, erre lesz majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.