Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint szakmai és politikai szempontból is vitatható az Európai Unió (EU) határ- és partvédelmi szervezete (Frontex) megerősítésének terve.

A főtanácsadó az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában felidézte, hogy az illegális migráció csúcsidőszakában a magyar-szerb, magyar-horvát szakaszon 8 ezernél is több rendőr és katona kellett, hogy őrizni tudják a határokat.

Ha a spanyol, olasz, görög partokat is őrizni szeretnék, ahhoz 10 ezer ember nem elégséges.

Ezen felül a Frontex-javaslatnak politikai vetülete is van. Az ugyanis arról szól, hogy akár az adott nemzetállam beleegyezése nélkül is átvennék a határ ellenőrzését. Ez azt jelentené, hogy a magyar határt nem a magyar rendőrök, katonák őriznék, és nem magyar hatóságok dönthetnének arról, ki léphet be az országba, ki kaphat menekültstátuszt, hanem egy az EU központja által irányított hatóság döntene.

Ennek következménye az lenne, hogy valójában nem a lezárás, hanem a szervezett átbocsátás lenne a fő feladat – fejtette ki Bakondi György,

aki szerint így, egy idő múlva, újra megjelenhetnének a migránsok a Keleti pályaudvaron.

Forrás: MTI

Címlapi fotó: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Megint hazudik Orbán ! Mindig HAZUDIK ! Ugyanis a tervek szerint ( amit maga követelt ) ugyanis a Frontex-határőröket kizárólag a nemzeti hatóságok egyetértése esetén lehetne egy-egy uniós ország külső határaira vezényelni, és csak válság esetén. Az egység tagjai minden olyan feladatot elvégezhetnének, amit tagállami kollégáik: ellenőrizhetnék az átkelők személyazonosságát, engedélyezhetnék vagy elutasíthatnák a belépést az országba, és feltartóztathatnák a határt szabálytalanul átlépő személyeket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@papa.49: "ahogy nem vált be határőrnek sem"!
Tudod hogy van? Aki tudja csinálja, aki nem tudja oktatja!
Perinyó Somó
Ez aztán a marhanagy megállapitás Bakondi elvtàrs, ehhez kellett olyan sokáig képezni magát anno a Szovjetunióban...
Eladott Ország
Ki a büdös isten haragja az a Bakondi György? Tudjuk ki ő? A katasztrófavédő debilnek kinéző kretén, az iskolázatlan tűzoltó altábornagy, a világhírű télügyi biztos, a mindenki üljön át egy másik autóba akciófilm és valóságshow (társ)rendezője, az olajszőkített belügyér elvtársa az erkölcsi pusztulásban, a bárgyú semmihez nem értő papagáj, a nyugalmazott migránsügyi belbiztonsági miniszterelnöki tanácsadó, bruttó 1 millió közpénz ellenében éktelen baromságokat bármikor összehordani képes seggarc. Akiről semmi olyasmi nem jut eszembe, amit a saját kútfejéből és született zsenijéből követett volna el, amitől jobb, biztonságosabb, élhetőbb hely lett ez az ország, aki már határőrnek is hülye volt, de kitartó seggnyalással felszopta-nyalta magát a személyiségzavar mellé és mindenhez ért, szakért, tájékoztat, betrappol mikrofonállványokkal csacsorászni, semmitmondani,
Clavigo
:):)DDD:) :) Vakondi elvtárs "" szakmailag vitat ""...DDXDDD..:) :)))) Hát ez óriási..:) :))))))))))DDDD:))))))))
solidedge
Sajnálom,hogy Orbán ötlete a Frontex létrehozásáról kútba esett.
papa.49
@Nessy: Ez megy az egész kontár kurmányban, érteni egy se ért ahhoz a mit csinál, csak AZT HISZI Ő TUDJA LEGJOBBAN MIT KELL TENNI, AZTÁN JÖN A KOKI AZ UNIÓTÓL !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.