Az Országgyűlés ma kezdi meg soron következő, négynapos ülését. A képviselők az első ülésnapon a kormány tagjaihoz címzett interpellációikat mondhatják el.

A héten a magyar parlamentben is terítékre kerül a Sargentini-jelentés

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk követnek két órában, majd az azonnali kérdések hangozhatnak el további hatvan percben.

A parlament kedden szavaz a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatról. Az indítvány a nemzetbiztonság, a közrend, gazdasági vagy közegészségügyi érdek védelmében a belügyminiszter engedélyéhez kötne egyes unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli befektetéseket. Engedélyköteles terület lenne például a fegyveripar, a pénzügyi szolgáltatás, az energiaipar vagy az elektronikus hírközlésről szóló törvény hatálya alá tartozó tevékenység.

Szerdán kerülhet sor a Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslat tárgyalására. A dokumentum elfogadásával az Országgyűlés arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarország elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

A Ház ülése a következő hétfőn, október 8-án zárul, a képviselők ekkor – a második héten megszokott módon – kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
index.hu/gazdasag/2018/10/01/panama_igen_panama_-_az_mvm-botrany_penzaramlasa/

A héten szavaz a parlament a külföldi befektetések ellenőrzéséről ,amelyek sértik Magyarország biztonsági érdekeit.És arról mikor szavaz a T.Ház,hogy milyen ellenőrzéseket ,és szankciókat foganatosit a magyar állami vállaltoktól kiáramló közpénzek eltüntetésére.
Lásd a fenti cikket.Olyan már ez az ország-mint régen a Corvin áruház.Ott kapható volt minden szinten ,szinte minden. Itt meg lopnak már minden szinten.Kicsit ki kéne egésziteni a a Le Monde cikket. A migráncsozás nem csak a magyar demokrácia és jogállamiság lebontásának elfedésére szolgál, hanem a lopásokéra is.
Eladott Ország
Sargentini-jelentés. Ezzel kel és ezzel fekszik a komplett propagandamédia. Hangolnak az EP választásra és nem fogják kihagyni ezt az alkalmat sem, hogy Orbán Viktort a harcost, a hőst bevilágítsák minden irányból. Elég egyértelműen igyekeznek úgy beállítani a jelentést, mintha az a migrációról szólna és mintha az Unió, pontosabban Soros György támadást intézett volna Magyarország, a magyar emberek ellen ezzel a jelentéssel, hogy megtörje az ellenállást és rákényszerítse Magyarországot a migránsok befogadására. Most pedig igyekeznek elkenni a szart és elhitetni, hogy a jelentés nem Tiborczról és Mészárosról, nem a bíróságok, a média és minden más fideszesítéséről, nem a szólás- és a vallásszabadság szétveréséről, nem az uniós források szétlopásáról, nem az ország anyagi és erkölcsi kifosztásáról szólna, hanem a migránsokról. Hazudnak, mint mindig.
kokopelli
@fideszes gyökér: (11:26)
...nem vette a kommentedet a kosovó-albán!!! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.