Az ÁNTSZ a Facebook-oldalán közölte, hogy több településen is egészségtelen a levegő minősége, míg más helyeken "csak" kifogásolt.

Az ÁNTSZ szombati Facebook-bejegyzése szerint két településen, Dunaújvárosban és Vácott "egészségtelen" a levegőminőség.

"A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb összesítése alapján 18 városban kifogásolt volt a levegő minősége a tegnapi nap (2018.11.02.) folyamán. Ezek a települések: Budapest, Debrecen, Dorog, Eger, Hernádszurdok, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Salgótarján, Százhalombatta, Székesfehérvár, Szolnok, Tököl, Várpalota, és Veszprém.

Két településen is egészségtelen a levegő

Fotó: Facebook/Tisztifőorvos

A rossz levegőminőséget a kisméretű aeroszol részecskék (PM10 méretfrakció) okozzák, melyek légzőszervi tüneteket (pl.: légúti irritáció, köhögés) okozhatnak főleg a légzőszervi betegségben szenvedőknél, gyermekeknél és időseknél. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érzékeny lakosságcsoport lehetőleg minél kevesebb időt töltsön a szabadban" – olvasható a bejegyzésben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

picike1
Miskolc strogos a levegője moszkos is koszos is
wagabund
..."A rossz levegőminőséget a kisméretű aeroszol részecskék (PM10 méretfrakció) okozzák,"...

és? ez csak úgy van? nem zavarja a tisztifőorvost, hogy ő is szívja? merthogy leszarják, hogy én mit lélegzem be, azt értem...de hogy a nagyonfontos emberek is ezt szívják, és nem tesznek semmit, na azt nem értem..
...se tünti, se felszólamlás, se semmi..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.