A Legfőbb Ügyészség elutasította az önmagukat hazaárulás miatt feljelentő DK-s európai parlamenti képviselők panaszát – közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselői szeptemberben, a Sargentini-jelentés megszavazása után tettek feljelentést hazaárulás miatt önmaguk ellen a Legfőbb Ügyészségen.

Sargentini-jelentés – A Legfőbb Ügyészség elutasította az önfeljelentő EP-képviselők panaszát

Niedermüller Péter. Fotó: MTI/Soós Lajos

A Központi Nyomozó Főügyészség október elején elutasította ezt, arra hivatkozva, hogy az európai parlamenti képviselőket – az európai uniós és a magyar szabályozás szerint is – "immunitás" illeti meg szavazataikkal, illetve megbízatásukkal kapcsolatban közölt tények, vélemények elhangzásával összefüggésben, így a képviselő szavazata alapján bíróság vagy hatóság előtt nem vonható felelősségre.

A Legfőbb Ügyészség közleményében tudatta: elutasította a két képviselő a határozattal szemben benyújtott panaszát, amelyben azt kifogásolták, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség érdemben nem foglalt állást arról, hogy elkövették-e a hazaárulás bűntettét.

A Legfőbb Ügyészség az elutasító határozatában megerősítette, hogy jogszabályban rögzített büntethetőségi akadály következtében

az immunitást élvező európai parlamenti képviselők bíróság vagy hatóság előtt – a képviselői megbízatásuk ideje alatt és azt követően – nem vonhatók felelősségre a leadott szavazatuk alapján.

Mindezek miatt nem indulhatott az önmagukat feljelentő képviselők ellen az általuk hiányolt tényleges nyomozás – írta a Legfőbb Ügyészség.

A közleményben hangsúlyozzák: megtévesztő minden olyan értelmezés, amely szerint az ügyészség érdemben állást foglalt volna a feljelentésben szereplő hazaárulás kérdésében.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Azért azt kikínlódták,hogy explicite nem mondtál ki,hogy nem hazaárulás.Körbeizzadták a kérdést, így aztán a gömbölyű vezér haragjától nem kell tartaniuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Edmond Dantes
Azért azt kikínlódták,hogy explicite nem mondtál ki,hogy nem hazaárulás.Körbeizzadták a kérdést, így aztán a gömbölyű vezér haragjától nem kell tartaniuk.
tulipan
@Pegero: Akkor hát mégsem a DK az idióta, hanem, TE??,
tulipan
AH! Óóóóh! Nézzétek igy forgatja vérvörös köpönyegét, a hazug Dagadék!!!
A fideszesek megszavazták a liberális demokráciát méltató határozatot, úgyhogy most nem téma a kizárásuk az EPP-ből
szep napot
Nagyot neztek volna, ha (a jogos) eletfogytot kapnak. Kar, hogy kihagytak ezt a ziccert. Legalabb 2 politikust a tobbszazbol az oket megiilleto helyen tudhatnank.
mekkelek
@szep napot: És ugyan mi alapján lenne jogos az élefogytiglan? Mert a zobrán azt mondta? :)
tulipan
@Pegero: Amit nem akarsz, az sosoem találod meg hüüyegyerek, Sobri Jóska!!! :D
tulipan
@Pegero: Amit nem akarsz, az sosoem találod meg hülyegyerek, Sobri Jóska!!! :D
Vigasztalásul!

civilhetes.net/velemeny/5-teny-ami-igazolja-orban-besugo-multjat
tulipan
@durbincs: Ejnye, te narancsos seggnyaló, halfarok Sügér! Há, megint nem bírsz magaddal, ennyire kell az a filléres bertfollnok pénz??? Na jó kapd el!!!
@Durbinvs : Te csak@csak húgy...: lehet maga rossz helyen szocializálódtál, és a kukába még nincs kocsma? s éveken át csak kupac @kulán-szaron ..: éltel a jó Ploesti bányakeco helyett?
de rémes is lehetett, hogy oda voltál láncolva a kukához ? egész gyermekkorodban? és soha nem jártál olyan kultúrált helyen sem, mint egy kocsma ? legalább egy vadmálnára hajtassz? De tudja ki hogy él úgy ítél ? csak@csak úgy...: hát jó messze van,még maga a saját korsó két ujjnyi belenézős habjátúl ? De maradnak nekes azok a kukába talált fél italok?
csak@csak húgy...: magának ?vigasztalásul,hisz csak csak ze vagy a kukás-láncos ? fél Pizza? @Durbincs: a gumbo ? vagy a negroid mag is:? vagy egy rakás még meleg Kula_szar?
tulipan
@Pegero: Na persze,. amit rnem akarok elhinni sosem biztos! El is hiszem!!! Különben is, a narancsos imádat, nem tűr KRITIKÁT!!! Hitlert, Sztalint Rákosi is csak IMÁDNI lehetett, a maga idején!!!
tulipan
@Pegero: Hahahaha! Azt sem tudod miket is ötletelsz össze !Te szerencsétlen! Egy, igazán sajnálatra méltó agyatlan, süket és VAK narancsos BAROM VAGY!
tulipan
@durbincs: Te IDIÓTA, szerencsétlen, narancsos seggnyaló, döglött halfarok Sügér Egy, igazán sajnálatra méltóan, agyatlan, süket és VAK narancsos TINÓ VAGY! Szóra sem méltó!!!
tulipan
@durbincs: Figyu narancsos seggvég ! Húzz el,szopd le az általad gyakran emlegetett bányalovat !
tulipan
@Pegero: Köszi a bemutatkozást! Nagyon jól ilik rád! Nem is kell hozzátenni SEMMIT! :)
Tökéletes mondatszerkezet, amit közöltem veled, legfeljebb csak arról van szó, hogy 20 éves korodig nem voltál hajlandó mást kiejteni a szádon, csak „dub-dub” ezért az általános iskolába csak egy kicsit később tudtak beíratni a szüleid! Mióta számítógép elé ültettek a kedvenced az egér lett. Megtanultad a ctrl-c és ctrl-v használatát is és úgy gondolod hogy a szentháromság a ctlr-alt-delete.
tulipan
@Pegero: Nofene! Agyatlanka, már tm egyházi keresztelőreis ráfanyalodsz??? Pajero!
tulipan
@durbincs: Figyu, Te narancsos seggvég Sügér! Húzz el,szopd le az általad gyakran emlegetett bányalovadat !
tulipan
@durbincs: Te agyatlan narancsos seggnyaló bűzlő hulla, halfaroknyi Sügér!
Szólj, ha meguntad! Nekem nem gond mindig közölni veled!!!
Egyszóvel Te: gumbo vagy @csak húgy...: vagy bűzlő kupac @kula..: is, de még akár egy nyűves herélt eunuch is? Aranyos, kongó fejű picinyem?!
tulipan
@Durbincs: Te narancsos seggnyaló félfaroknyi bűzlő hulla Sügér Kösz az újabb mesét! :)
Tudod Te nyűves kiherélt magtalan a kitagadott, szeretteidet ? fötörjék ki ? ha ennyi a válaszod ?dobálják a kukába ? ha egyáltalán vannak ? Te egy narancsos öntelt bunkó , egy tahó vagy? tudod ? de érted ?
TE : KEGYELETSÉRTŐ ? HALOTTGYALÁZÓ ? AZ EMBERI GYÁSZT NEM TISZTELŐ ?
Egy bukott,lejárt-lemezes, pitiáner iszákos, senki vagy?? érted? 30IQ-s
Derékig már a kukába-mit nyöszörögsz?De nálatok a matatós kukás görény meg rég beépült a rokonságba? vagy Téged már az is nemzett ?
Mert Te amúgy is egy rettenet egy büdös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt tudod -e? A tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy téged a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyez ?-hát mint tudjuk ? sajnos ? . ,Uffolnak már itt a csótányok is !!! ? Te egy csoti vagy?
gumbo, vagy @csak húgy...: ? vagy kupac büdös Kula is ? 30IQ-s és úgymaradott ?
S gyárilag ily remek,rettenet trére teremtetett,vezekelve vérfertőző bűdös-vérvonala tetteiért ?
Azt ha Isten? véletlenül is Rád nézne,csak eleredne a könnye,nem?mint csak nékünk a kikacagásától ? @Duebincs: de --bo ? Azt te lehetnél a negativ kiválasztott ? A Bányakecos ? A Ploesti Júdás?
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
Tünj el mielőbb a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta!
tulipan
@durbincs: Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? Sumigatod és elalész közben???
@ durbincs: Te ugye gumbo vagy, @csak húgy...: ?vagy kupac büdös @kula..: is ,20IQ-s úgymaradott ? S gyárilag ily remek,rettenet trére teremtetett, vezekelve vérfertőző büdös-vérvonala tetteiért ? Azt ha Isten? vélretlenül rád nézne,csak eleredne a könnye,nem?mint csak nékünk a kikacagásától ?
@Durbincs: de --bo ? Azt te lehetmél a negativ kiválasztott ? A Bányakecos ? A Ploesti Júdás ?
Tünj el mielőbb a pokolban, a narancsos haverjeid közé, Te undorító, iszákos, kiherélt,, eunuch szörnyeteg idióta

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.