Az mfor.hu szúrta ki a parlamenti irományt, amiben Hohn Krisztina (LMP) kérdésére Rétvári Bence államtitkár egyértelművé tette, a kormány nem tervezi a nyugdíjminimum összegének emelését, marad a tíz éve változatlan 28 500 forint. Rétvári érve szerint a nyugdíjminimumot a gyakorlatban csak nagyon ritkán kell alkalmazni az öregségi nyugdíjak megállapításakor. A nyugdíjminimummal azonos összegű nyugellátás megállapítására csekély számú ügyben kerül sor tized százalékban mérhető számban. Ez indokolhatná persze az emelést is, az államtitkár azonban inkább azt sorolja, milyen juttatásokat kaptak eddig a nyugdíjasok, az idei nyugdíjprémiumra is milyen sokat költenek, a nyugdíj összegét pedig az aktív életpálya során nyújtott biztosítási teljesítmény szerint állapítja meg a nyugdíjrendszer, amely szolidaritási elemeket is tartalmaz, és átfogó felülvizsgálata nincs napirenden. Illusztráció: Thinkstock

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
De a fizetésüket megemelték! A 28.500.-ft hoz viszonyítanak minden járadékot (rehab,rokkant stb) tehát a betege dögöljön ha már felnevelte ezt a generációt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.