Úgy véli, máshogy oszlat tömeget a rendőrség most, mint 2006-ban.

A köztévé politológusa szerint "külföldi provokátorok" is megjelentek a tüntetéseken
Fotó: MTI

Kiszelly Zoltán politológus szerint a múlt szerda óta tartó tüntetéseken a korábbiakhoz képest új elem, hogy "külföldi provokátorok" is megjelentek, és felhívta a figyelmet arra is, hogy politikusok – mint a Momentum elnöke, aki füstgyertyát dobott a rendőrök felé – is elfogadják vagy tolerálják az erőszakot.

Kiszelly Zoltánt szerdán az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint

"a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását".

Azt mondta: 2006-ban az akkori tüntetéseken a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) erőszakkal lépett fel a tüntetőkkel szemben, azonosító nélküli rendőrök úgynevezett viperát, teleszkópos acélbotot használtak, míg 2010 után a rendőrség békésen oszlatta fel azokat a tüntetéseket, amelyek túlléptek a megengedett a határokon.

Kiszelly Zoltán úgy vélekedett: illogikus az ellenzék kialakuló összefogása, mert a jövő évi európai parlamenti választás egyfordulós, listás, arányos, ezért az lenne az érdekük, hogy megkülönböztethetőek legyenek a pártok. Hozzáfűzte: ha a "sminkszoba-koalíció" tartós lesz, akkor közös listán indulnak, tehát az LMP-s és jobbikos jelöltek DK-sokkal együtt szerepelnek majd.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@Tavryni őrnagy: Mi a hazudozásra gondoltál ami a köz tv-ben megy?
solidedge
Miért pont most nem hazudna a közutálatnak örvendő tévé. Próbálják kriminalizálni és a jelentőségét csökkenteni a tüntetéseknek. Ez aljas húzás, mivel mindenkinek kötelessége lenne a médiában a pontos tájékoztatás. A TV-re költött 80 milliárd nem más, mint a Fidesz kampány része. Az ellenzéki pártokat az olcsóbb plakátok miatt pedig agyonbüntették. Micsoda rohadék bagázs.
Jozefina
Kiszelily talán március 15-i "ünnepségre" gondolt, ahol többségében lengyelek vettek részt!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.