A rabszolgatörvény és egyéb más törvények furcsa megszavazása, az ellenzéki képviselők túlzó büntetése, valamint a rendőrség be nem avatkozása a tévészékháznál – ezek miatt kértek rendkívüli ülésnapot az ellenzékiek.

Rendkívüli parlamenti ülésnapot kezdeményez az ellenzék – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a parlamenti ellenzéki pártok – a DK, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP – valamint független képviselők csütörtökön kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását, az ehhez szükséges több mint 40 képviselői aláírást eljuttatták a házelnökhöz.

Rendkívüli ülésnapot kezdeményezett az ellenzék a decemberi események miatt

Áder János köztársasági elnök december 12-én a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróságok és más fontos törvények megszavazásának napján a Parlamentben, ahol az ellenzék megpróbálta megakadályozni a voksolást

Fotó, címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

A rendkívüli ülésnapon a kezdeményezők a "rabszolgatörvény" és más törvények megszavazását, a tiltakozó ellenzéki képviselők "példa nélküli módon" történő megbüntetését, és azt kívánják megvitatni, hogy később "a rendőrök tétlenül nézték az ellenzéki képviselők elleni fizikai erőszakot".

Közölték: az ellenzék tiltakozik a képviselői jogok önkényes korlátozása ellen.

A Házszabály szerint Kövér László házelnöknek nyolc napon belülre, vagyis legkésőbb január 4-ére kötelező összehívnia az Országgyűlés rendkívüli ülését – tették hozzá.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Két eset van
1 a fütyisz nem megy el,
2 elmegy és bevezetik a rendkívüli állapotot
egyik se jó a népnek !!!
Janelinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.