Az ország megbénítása is szóba jöhet, kedden találkoznak a miniszterelnökkel. 

Országos demonstrációt hirdetett január 19-re a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a szombati budapesti kormányellenes tüntetésen. Kordás László elmondta, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak a kormánynak arra, hogy tárgyalóbizottságot állítsanak fel. Ha ez a követelésük nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók.

Utakat és hidakat zárnak le, ha Orbán nem teljesíti az ultimátumukat

Fotó: Facebook

Kordás László az ATV Heti Napló című műsorában arról beszélt, hogy bár korábban sztrájkként emlegették, nem sztrájkot tartanak január 19-én, hanem egy országos tiltakozó demonstrációt.

„Utcán fogunk demonstrálni, félpályás útlezárásokkal, illetve tüntetésekkel”

Főként a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban lesznek tiltakozások, a demonstrációkat a megyei képviseletek fogják koordinálni.

„Más szakszervezeti konföderációknak is vannak ilyen megyei szervezetei, így egy akcióegységbe tömörülve meg tudjuk szervezni azt, hogy a nagyvárosokban és a megyeszékhelyeken egy időben, egyszerre legyen félpályás útlezárás”

Az országos sztrájk is napirenden van, a folyamatok viszont még csak most indultak el. A sztrájkhoz sztrájkbizottságot kell alakítani, ehhez meg kell hozni a szükséges döntéseket – folytatta Kordás.

A sztrájktörvény szerint, ha a munkáltató nem határozható meg, akkor a kormányfőhöz kell fordulniuk, aki kijelöli a tárgyalódelegációt annak érdekében, hogy kezdődjenek el az egyeztetések, amennyiben azok nem indulnak el, vagy nem vezetnek eredményre, akkor jöhet egy figyelmeztető sztrájk.

(ATV)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Át se fogja venni !!!
Kezdhetitek szervezni az igazi sztrájkot !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Elad0tt 0rszág: Nevet váltottál fideszedény... ki se mernéd dugni az orrmányod ha élesedik a helyzet!!!
Midmirinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8
tudode
A FOGADÓIRODÁK kaszálhatnának ezen az IZMOZÁSON!
.
444.hu/2018/10/01/orban-szeretnem-latni-azt-az-embert-aki-engem-le-tud-kotelezni
.
Kinyitja a pisLÓGÓJÁT a marhapörkölt mögül, vagy NEM!
Borsodi
@maci0427: Igazad van szar a baloldal de a fidesz még szarnak se való.Az meg ha kormányon lesz 2030-ban egyre kevesebb Magyart fog érinteni.Az meg,hogy sztrájkolgatunk békésen senkit se érdekel nem fog változni semmi.Talán a rendőröknek ígérnek majd több pénzt.
canadahun.com/temak/az-orb%C3%A1n-korm%C3%A1ny-sz%C3%B3rja-a-p%C3%A9nzt-500-milli%C3%B3-forinttal-t%C3%A1mogatja-a-kanadai-magyar-reform%C3%A1tusokat.58636/
Elad0tt 0rszág
@Pálinkás Pál: Nem váltottam, új vagyok, csak olvasgatva a propeller kommentjeit késztetést éreztem ehhez a névhez és stílushoz.
Egyébként meg persze hogy nem dugnám ki az orrom, bentről lőnék:-))
tudode
Ennek a "vásott kölök" RÉMÁLOMNAK is beillő RENDSZERTELENSÉGÉT, "csak" többszemélyiséggel rendelkező, félresikerült hínivarSEJK képeSS megállítani!
.
Olyan ÁLLAMOT barkácsolt össze, amely HASONLÍT a személyiségéhez, olyan rabISTA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.