Rekord hosszúságúra nőtt a szociális várólista: csak az idősek otthonába való bejutásért több mint 25 ezren állnak sorba. Több mint kétezer betegnek nincs hely pszichiátriai otthonban.

Kilátástalan helyzetben a szociális ellátásra rászorultak

Egyetlen év alatt több mint négyezer emberrel gyarapodott a szociális várólista: míg 2017 decemberében 30 193 főt registráltak, addig a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) legfrissebb, 2018. december 5-ei adatai szerint már 34 288-an várakoznak a szociális ellátás valamilyen formájára: például az idősek otthonába való bejutásra vagy fejlesztő foglalkozásra. A várólistán szereplők több mint háromnegyede bentlakásos ellátást igényelt.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
A szerbeknek felállított luxusstadion helyett az öregekről és a szociális ellátásra szorulókról a kormánynak és Orbánnak kutyakötelessége lenne gondoskodni.
Mit gondolnak, azért fizettek ezek az öregek valaha adót,járulékokat, hogy majd Orbán elkölti a szerbekre? Meg a szarságokat, fenntarthatatlan uszodákat stb. építik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A rokkantak, betegek, öregek csak nyűgnek vannak a 'keresztény gyökereket" védő kormány nyakán. Azért egyet ne feledjenek vannak esetek, amikor pénzen már nem lehet egészséget, fiatalságot, szellemi épséget vásárolni. A VIP szobában is fájdalom a fájdalom, szellemi leépülés a szellemi leépülés.
tulipan
@papa.49: A Náciknak megvolt erre is a MEGOLDÁSUK! :(
papa.49
@tulipan: Remélem nem a náci megoldás ...
Nessy
Amilyen embertelen körülmények vannak egyik másik "elfekvőbe". elme szociális otthonban, annál már talán a "kegyes halál" (eutanázia) is jobb lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok