Behavazódott az ország nagy része szerda reggelre, emiatt több helyen télies útviszonyokkal kell számolni. sok helyen balesetek miatt áll a forgalom.

Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Az M6-os autópályán, Pécs felé a 106-os km-nél két teherautó ütközött össze. A forgalmat a Paks-centrum csomópontnál a 6-os főútra terelik. Visszatérni a pályára a Paks-dél csomópontnál lehet. Az ellenkező irányban, Budapest felé nincs korlátozás.

Útinform: több helyen balesetek és a hó lassítja a forgalmat

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

- Albertirsa belterületén, a 40-es főút 4-es km-énél két személyautó ütközött össze. Félpályás korlátozás van érvényben.

- A 44-es főúton Nyárlőrinc közelében korábban egy személyautó kamionnal karambolozott. A 18-as km-nél a fél útpályát továbbra is zárva tartják.

- Az 51-es főúton, Baja közelében két személyautó szemből ütközött össze. A 167-es km-nél a főutat lezárták, a járműveket megállították. Kerülni Vaskút felé lehet.

Hóhelyzet:

A hajnali órákra a havazás az ország jelentős részére kiterjedt.

A gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, de az M7-es autópályán Balatonvilágostól nyugatra és az M6-os autópályán Pakstól délre már több felé havas, hókásás a burkolat.

Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye továbbra is csapadékmentes, Baranya és Somogy megyében pedig megszűnt a havazás, az ország többi részén havazik.

A Dunántúl jelentős részén valamint Bács-Kiskun-, Csongrád- és Békés megyében a fő- és a mellékutak burkolata havas, hókásás vagy latyakos. A délebbre eső területeken, ahol tegnap óta esik a hó, télies útviszonyokra készüljenek, és csak téli körülményekre felkészített járművel induljanak el! Az ország középső részén és a Tiszántúlon a preventív védekezés nyomán jellemzően vizes vagy sónedves az úthálózat. A friss hó vastagsága ezeken a területeken 1-4 cm, a délebbre eső megyékben, Baranya, Somogy és Bács-Kiskun megyében 5-10 cm közötti. Az intenzív hóesés miatt a látási viszonyok is korlátozottak lehetnek.

Szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, így hóátfúvások nincsenek, járhatatlan út vagy elzárt település nincs az országban.

Fertőszentmiklós és Zalaegerszeg térségében párás az idő, máshol a látási viszonyok általában jók.

A hőmérséklet -8 és -2 C fok között változik.

Határinformációk:

- A magyar-ukrán határon befelé Beregsuránynál fél órás, Záhonynál 1 órás a várakozási idő befelé a személyautóknak.

- A magyar-román határon Ártándnál kifelé fél óra a várakozási idő a tehergépkocsik számára.

- A magyar-szerb határon a röszkei autópálya átkelőnél a Magyarország felé tartó tehergépjárművek 2 órás araszolásra készüljenek. Tompánál is 2 órás a várakozás a befelé.

- Hegyeshalomnál a magyar-osztrák határon az M1-es autópálya átkelőnél a ki- és belépő oldalon is zavartalan a forgalom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.