A gyermekvédelmi rendszerben gondozott 23 ezer fiatal közül nagyjából 15 ezren élnek már nevelőszülőknél – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Fülöp Attila: minél több ember figyelmét szeretnék felhívni a nevelőszülőségre

Fülöp Attila elmondta, azért indítottak ősszel országos kampányt, hogy még több ember figyelmét felhívják a nevelőszülői lehetőségre. Emlékeztetett, hogy jövő januártól bevezetik a nevelőszülői gyedet, amelyet azok kaphatnak majd, akik kétévesnél fiatalabb gyereket nevelnek.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy idén minden jogosult magasabb összegű ápolási díjat kap, mint tavaly; a díj 2022-re el fogja érni a minimálbér összegét.

Fülöp Attila emlékeztetett arra is, hogy január 31-éig pályázhatnak önkormányzatok, egyházi szervezetek a szociális földprogramra, és idén már 180 millió forintra lehet pályázni. Ennek célja, hogy azokban a vidéki kisközösségekben, ahol megvan a háztáji kert, ne akadályozza pénzhiány a növénytermesztést, az állattenyésztést – közölte.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR PRÉDlKÁTOR
Példa statuálás céljából meg kell cselekedni azt, amiről beszél. Nevelőszülővé kell válni!
menekült
Ez is inkább unokákat szülne Kövérszalmakazal Lászlónak! Hát nem mondta neki Rezsiszilárd, hogy aki teleszüli a világot, azé a világ?
qxy
Nevelő szülő. Be ugrott egy eset. Meg történt. Amerikai gyermektelen családok egyesületet alapítottak és el maradott országból hoztak gyerekeket. Kellett egy közti állomás. Magyarország lett. Mentek is az illetékes hatósághoz akik szó szerint el zavarták őket.
A terv a következő. Romániai állami otthonból gyerekek Magyarországra, ott kapnak egy fél éves tartózkodást ami természetesen orvosi felügyelet mellett zajlik. Nemet mondott a kormány,.- " Oldják meg" Magán embereket kerestek meg akik kiváló képesítéssel rendelkeztek Jöttek a gyerekek első lépés, orvosi vizsgálat mindenre kiterjedően.A nevelő szülők meg kapták a gyerekeket. Az alapítvány egy gyermek után 30 ezer forintot számlázott havonta.( csak hozzá teszem.30 ezerért a leg drágább pelus, fürdető és minden más futotta ha netán négy gyermeket vállaltál akkor is. Na , le ment négy turnus.Rá jöttek az illetékesek hogy itt kurva sok dollárról van szó de mit kellene csinálni. Kitalálták a mesét ami benne is volt a médiában.
,.- Embertelen körülmények és betegek voltak és nem is egy meg is halt .Ugye így kell be állítani hogy el lehessen venni a gyerekeket a " nem hozzá értőktől." El is vették, mind gyermek otthonba került és az illetékesek felszólítottak hogy jogtalan haszon, stb,gyermekekként 5000 Ft elég és a többit adóba be kell fizetni. Ők meg , Rendkívüli gyors segély,gyermekenként 50 ,000 Ft támogatást igényeltek és dörzsölték a markukat hogy jön az amerikai faszi és be zsebelik a nagy lét. Na de , Közölte a pénz éhes faszokkal hogy nem kapnak semmit mert nem önök azok akikkel a szerződést kötöttük. Ja, az volt a hírekben hogy a nevelő szülők látogathatják a gyermekeket az állami otthonokban. Na kérem, abba az utcába nem mehettünk be és a ren őrei azt mondták hogy erőszakot is alkalmazhatnak ha át akarunk menni.
A végén, nem jött össze a sok dollár. és három nap múlva jöttek a nővérkék,vagyis olyan félék és szó szerint be dobták a gyerekeket a lakás ajtón.
Ja hogy Mi volt a sajtóban? Csak az hogy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.