Magyarországon elmaradt a demográfiai fordulat. "A legfrissebb adatok szerint a múlt év első tizenegy hónapjában a korábbi években regisztráltnál kevesebb baba született" - írja Azenpenzem.hu. A lap szerint még az is előfordulhat, hogy 2018-ban 90 ezer vagy annál csak minimálisan több magyar gyerek jött világra. A lap azt írja, hogy a KSH által frissen közzétett statisztika szerint a születések száma az előző év első 11 hónapjában nemhogy nőtt volna, hanem kifejezetten csökkent is. Azenpenzem.hu szerint 1998 és 2008 között átlagosan több mint 97 ezer csecsemő született, 2011-ben és 2013-ban, pedig a születések száma alig több mint 88 ezer volt, illetve a 89 ezret sem érte el. Az előző évben már járt életkezdési támogatás a határokon túl született babáknak is. A Magyar Államkincstár pedig az Azénpénzem.hu kérdésére elmondta, hogy 2018. október végéig összesen 3272 külföldön élő részére nyitottak életkezdési letéti számlát. Az így nyilvántartott gyerekek 63 százaléka romániai, ezt Szerbia...

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ez az igazi! "Magyarország jól teljesit" mérce.
papa.49
Novák szatyor ehhez fűzzél ,,örömködő,, megjegyzést !!!
kereső
Ez az igazi! "Magyarország jól teljesit" mérce.
olivér
ha a jóléti nyugat képtelen reprodukálni a népeséget,itt ebben a stresszben,bizonytalanságban hogyan sikerülne?ez csak fikció
adrenalink
Az is leginkább a "teleszülni a világot" féle Németh Szilárd program keretében valósult meg!
Kérdem én: a 2030-ig tervező Orbán, a még mindig katyvaszos ellenzék, és a márciusig még mindig /kivel is?/tárgyalgatnánk közszolgálati seggszervezet világába kinek van kedve megszületni?
bencemacska
Éljen 2018. a CSALÁDOK ÉVE!!!
Mi lesz a nem családok évében?
Kényes kérdésekre miért nem válaszolsz tehén államtitkár?
papa.49
@bencemacska: Mert csak a ,,hozsannázásra,, képes, úgy utálom mikor a két ,,dolgos,, munkában véletlenül se elfáradt kezét kitárva örömködik !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.