A Jobbik a banki alapműveletek díjmentessé tételét kezdeményezi az átlagkeresetet meg nem haladó jövedelemmel rendelkező ügyfelek számára.

A Jobbik nekimenne a "fosztogató" bankoknak
Fotó: Pixabay

Z. Kárpát Dániel, ez ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón kifejtette, a magyar jegybank kutatásai is megerősítik, hogy Európában Magyarországon a legdrágább bankszámlát vezetni. Riasztónak nevezte, hogy az alacsonyabb keresettel rendelkezők körében a német és spanyol számlavezetők jövedelmükhöz képest harmadát, a dánok pedig csak negyedét, ötödét fizetik a magyar banki költségeknek.

A Jobbik ezért azt szeretné elérni, hogy

legalább az átlagbérig váljanak ingyenessé az utalások és más alaptranzakciók, a kormány és jegybank pedig általánosságban is törekedjen a banki díjak csökkentésére.

Az ellenzéki politikus úgy látja, ennek megvalósulását az nehezíti, hogy a kabinet "letette a fegyvert" a pénzintézetekkel szemben, amikor paktumot kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD).

A Jobbik szerint ugyanakkor a kormánynak nemcsak a számlavezetés költségeinek ügyében, hanem a kilakoltatások megállítása érdekében is fel kellene lépnie a "banki kifosztó mechanizmussal" szemben – mondta Z. Kárpát Dániel. Megjegyezte, az előző három évben több mint 10 ezer magyar családot lakoltattak ki a pénzintézetek "visszaéléseinek" eredményeként.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Mirabilis: Régen mondom a JOGÁSZOKAT, meg a BANKÁROKAT kéne először felkötni !!!
papa.49
@Mirabilis: Régen mondom a JOGÁSZOKAT, meg a BANKÁROKAT kéne először felkötni !!!
CsipkeRózsa
A banki költségek az új adók miatt emelkedtek meg Orbán előző ciklusában. A bankokra kitalált adókat a bankok ránk hárították, legalábbis egy nagy részét. Mivel Orbán az oka, az ő kötelessége volna - most, hogy már a bankok kiheverték a veszteségeket - odahatni, hogy a bankok csökkentsék a terheinket. Persze, az akkori új adók bevezetésekor, a bevezetett e.ü. adót eleve mi kaptuk Orbántól.
advocat
Szerintem is. A különadókat kellene egy kicsit megregulázni. Mert azért a banknak is illik valamiből megélni. Máshol ez hogy is van?@papa.49:
advocat
@papa.49:Miért is? Konkrétabban. Mondjuk, ha elloptak valamidet. Ha nem vagy képes egy szerződést megkötni, meg ilyesmi. A bankok meg amióta világ a világ. Lehetne jobb is. De mi?
human
@CsipkeRózsa: Óóóó. Emlékszem még Matolcsy szavaira. A bankok nem fogják áthárítani az adót a lakosságra, mert hát piaci verseny van. Én gazdasági diploma nélkül tudtam, hogy DE, át fogják hárítani. És szerintem Matolcsy is pontosan tudta, de nem tett ellene semmit, mert így volt lebeszélve a bankokkal.
papa.49
@advocat: Szerintem a legesleg piszkosab emberfajta a bankár, meg a jogász de ez már az őskortól így van !!!
A bankár az megpróbálja a zsebedben lévő utolsó fillért is kihúzni, a jogász meg a kereteket bisztosítja ehhez !!!
Nálunk most pont ez van, a fütyisz 2010. óta csak a bankoknak kedvez a hitelesekkel szemben, nem a bank tisztességes hasznáról beszélek hanem a lehúzásokról !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.