Orbán Viktor évértékelő beszédében, amely a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt, a legnagyobb hangsúlyt a családtámogatás kapta. Olyan mértékű hét pontos csomagot jelentett be a miniszterelnök vasárnap, amely szinte minden más területtel szemben jobban élvezi a kormány támogatottságát. A családvédelmi akcióterv több területen is jelentősen érintheti, befolyásolhatja a családok életét.

Forrás: prokontra.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Aki két veszett migránsozás, éktelen sorosozás-timmermansozás, brüsszelezés, és mocsári trollokat megszégyenítő ellenzékgyalázás között – mekkora barom az, aki két sarkalatos választás előtt még ígérgetni sem képes alapon – belengette hétpontos, tudományos-fantasztikus családvédelmi akciótervét. Mert ugyan minden tökéletes, hasítunk, szaporodunk, gyarapodunk, erősödünk, izmosodunk, combosodunk, de soha nem lehet hátradőlni az általános nemzeti lobotómiára utaló frázisok puffogtatásában. Ehhez képest már szinte tökéletesen mindegy, hogy a miniszterek elnöke hogyan üzent hadat megszámlálhatatlanul sokadszorra a józan észnek, midőn fűt-fát megígért az elbizonytalanodó nyájnak, csak lécci, lécci szavazzanak rá, mert semmi kedve elszámolni a közösből szétlopott milliárdokkal. Nem? De. Ezt a szellemi-erkölcsi hanyatlást a Várkert Bazár köré vont fekete nájlonkerítés, a kismillió szolgabusz, a jótéteménynek és ingyenpénznek álcázott hűvös halomba hányt ígéretekkel kitapétázott és gyalázkodástól egyáltalán nem mentes évértékelő hazugságok sem takarják el. Ezek tényleg végérvényesen és visszafordíthatatlanul megbolondultak, és a java még csak ezután jön. Az összeszerelő melósnak, a Sorosbérenc hülyelibsiknek, a szaréhúgyé igát húzó tűzoltóknak, mentősöknek, egészségügyiseknek, tanároknak, en-bloc az egész társadalomnak, akik majd összedobjuk mindezt. Szó sincs róla, hogy ne kellenének szociális alapú támogatások! Kellenek. Csak a tapasztalat azt mutatja, hogy amihez hozzányúlnak az vagy nem teljesül, vagy csak simán szarrá válik a kezeik között. Megszüntetik a szegénységet, Háálelúúja! Vajon úgy, ahogy a hajléktalanságot is? De szép is lesz az. De biztos vagyok benne, hogy győzni fogunk! Ahogy a próféta mondta: nagy dolgok várnak még a magyarokra. Én már túl vagyok rajta, csak nem voltam elég gyors. Beszartam ezen az egészen.
Eladott Ország
A magyar nemzet gyarapodásáért mindent megtesz keresztény kormányunk. Vagyis ők inkább annyit tesznek meg, hogy közpénz milliárdokkal támogatják a több gyermekes anyákat. Hogy ezt a pénzt mégis ki fogja előteremteni? Hát mi, mindannyian! Ezért is olyan könnyű Orbánnak adakozni, hisz nem az ő esetlegesen külföldi számlákon pihenő milliárdjairól van szó, hanem az átlagpolgár által keményen megkeresett forintokról. Az tudniillik egyáltalán nincs kizárva, hogy ehhez a hihetetlenül bőkezű, hét pontba szedett adakozáshoz újabb adókat kell majd bevezetni, amelyek nem a tehetősebbeket, hanem a már amúgy is nehéz körülmények között élőket szokta sújtani. Természetesen jól hangzik az ingyenpénz, a gond csak az, hogy ilyen a valóságban nincs. Egyesek jólétéhez mások nyomorán keresztül vezet az út. Itt sincs másról szó. Ez a politika – amennyiben nincs rá valós keret – óriási katasztrófához vezethet. Elég csak belegondolni, hogy mi lesz azokkal a családokkal, akik 3-4-5 gyereket vállalnak, hogy minden lehetséges támogatást igénybe vegyenek, aztán a kasszából egyszercsak elfogy a pénz? A gyerekek ugyanis nem fognak elfogyni. A gyerek éhes, meleg ruhára, meleg ételre, iskolai felszerelésre lesz szüksége. Amennyiben az Orbánék által beígért támogatási rendszer fenntarthatatlan – akkor sem ismernék be, ha igaz lenne – akkor éveken, évtizedeken belül eladósodott nagycsaládosok ezreivel lesz teli az ország. Ez persze Orbánékat nem érdekli, hisz választásokat nem tényekkel, hanem ígéretekkel szokás megnyerni. Hogy a választások megnyerésének oltárán emberek ezreinek sorsával játszik? Úgyis mi fizetjük, nem gond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.