A kormány így oldja meg, hogy ne kelljen büntetést fizetni. A közbeszerzések ettől még nem voltak szabályosak.

Két állami óriásmegrendelés esetében is a magyar adófizetőkre terhelik a számlát: a bizottság által a kezdettől vitatott tanácsadóprojektekről van szó.

Az egyik a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. 5 milliárd forintos megbízása, amely az összesen 420 milliárd forint értékű víziközmű-beruházásokhoz kapcsolódik. Ez az egész az Európai Bizottság szerint felesleges volt, ráadásul durván túlárazott.

A másik a Miniszterelnökség 4,8 milliárd forintos megbízása, amely elméletileg arra szolgált, hogy az uniós támogatású projektek közbeszerzéseinek szabályosságát segítse, a brüsszeli revizorok mégis minden eddiginél több hibát találtak. A rengeteg szabálytalanság miatt minden tizedik euró visszafizetését javasolta az Európai Bizottság.

Az Orbán-család ügyvédjének uniós számláját is inkább a magyar adófizetők állják

Fotó: Facebook

A tanácsadó konzorcium tagjai között volt a Lázár János egykori kancelláriaminiszter holdudvarába sorolt Ész-Ker Kft. és a Bajkai István Fidesz-alapító, országgyűlési képviselő nevével fémjelzett, Orbán Viktor jogi ügyeiben is eljáró SBGK Ügyvédi Iroda. A botrányos hibaarány nyomán a teljes keretet nem is használhatta fel a konzorcium, a Miniszterelnökséget átvevő Gulyás Gergely legalábbis azt közölte, hogy felmondták a szerződést.

Korábban az Elios ügyben választott hasonló megoldáshoz a kormány.  Ott negyedrészben a magyar kormány is elismerte, hogy az Orbán Viktor családjáig érő Elios-ügyben helye van az uniós támogatásmegvonásnak. Legalábbis a tárgyalásokon a 24.hu információja szerint eredetileg 25 százalékos büntetést vállalt volna be a magyar fél, de ezt az ajánlatot nem fogadta el az Európai Bizottság. Ragaszkodott a teljes összeg, a 43,7 millió eurós (jelenlegi árfolyamon durván 13,9 milliárd forintos) támogatás megvonásához. Ezt javasolta ugyanis az OLAF, az unió csalás elleni hivatala. Ehelyett állják végül a magyar adófizetők a cechet. 

(24.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@kereső: Amíg Pol Pot a főügyész és a Olajszőkítő Sanya a főperzekutor, a bűnöző cigánnyal az élen, itt a büdös életben nem lesz változás. Az ellenzéki pártokat is rövid időn belül felszámolják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@kereső: Amíg Pol Pot a főügyész és a Olajszőkítő Sanya a főperzekutor, a bűnöző cigánnyal az élen, itt a büdös életben nem lesz változás. Az ellenzéki pártokat is rövid időn belül felszámolják.
csipetke
A minimum az lenne,hogy a pökhendi kis faroktól,a nemzeti töklámpás vejkótól kobozzák el az összes vagyonát.Ha belegondolok,azt is mi dobtuk össze.
desiro
@Lepényleső: ja a durbincs meg a shikari.
advocat
És? Jó ez az országnak! Mert a fidesz az mindenek felett! Lásd köz és véleménykutatás.
Desischado
Ennyi pénz, istenem, mennyi mindenre telne belőle! De hát van itt pénz, ráérünk fizetni, miközben rohad az egészségügy, rengetegen a létminimum alatt élnek, az oktatás nulla, és a szociális háló nem is létezik. És akkor a bérekről és a juttatásokról nem is szóltam. Ezekért elő lesz véve a vejkó, vagy bárki aki bűnös? Naná hogy nem ugye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.