Ennek láthatóan örül. Vagy nem.

Új párt kapott Borsó, a Fővárosi Állat- és Növénykert manulja – adta hírül az intézmény a Facebook-oldalán és a honlapján a napokban.

Az állatkert 2013 óta foglalkozik a manulokkal (pusztai macska, vagy Pallas-macska néven ismert még ez a faj), akkor egy hím és egy nőstény érkezett Budapestre. 

Új párt kapott Borsó, a budapesti manul

Fotó: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert

Ám Borsó, a nőstény tavaly megözvegyült, ezért keresett az állatkert számára egy új párt, akit végül a németországi Chemnitz állatkertjéből való Bohus "személyében" találtak meg.

"A pusztai macska ma leginkább Iránban, Afganisztánban, a Kasmír indiai és pakisztáni részén, Kínában és különösen Tibetben, Mongóliában, Oroszország egyes vidékein, valamint Kazahsztánban, Üzbegisztánban, Türkmenisztánban és Tádzsikisztánban, a Kaukázus mentén pedig Azerbajdzsán és Örményország egyes vidékein fordul elő. Ezeken a tájakon eléggé változatos, de szinte mindenütt szélsőséges az időjárás. Ennek megfelelően a pusztai macska nemcsak a szárazságot, de a hideget is jól viseli. Az időjárás viszontagságai ellen vastag bunda védi, amely egyben a látszólagos méretét is megnöveli. A manul ugyanis lényegében akkora, mint egy házimacska, de bundája miatt valamivel nagyobbnak tűnik"

- olvasható a jellemzés a kihalással ugyan nem fenyegetett, de nem is túl gyakori macskafajról a jellemzés a honlapon.

Bohus és Borsó pár napja már közös kifutóban látható.

(Blikk)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.