Hat embert kaptak el a rendőrök, a bűnszervezet egyik vezetője még szökésben van.

Magyar fiatalkorú lányokat Bécsben prostituáltként dolgoztató bűnszervezet hat tagját vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint "a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztálya (KR NNI) bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntettek megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. András dunaújvárosi lakos és társai ellen. 

A nyomozás adatai szerint a férfi és fia egy bűnszervezet vezetőiként bűntársaikkal kizsákmányolás céljából – bizonyíthatóan 2018 nyarától – magyar állampolgárságú fiatalkorú nőket toboroztak, akiket prostituáltként dolgoztattak külföldön. A két férfi irányításával és szervezésével utaztatták és kényszerítették munkára a lányokat. A prostitúcióval megkeresett jövedelmet részben vagy teljes egészében elvették tőlük, fenyegették, megfélemlítették, sanyargatták, több alkalommal bántalmazták is őket.

A KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével, valamint a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen 2019. március 6-án reggel összehangolt akciót tartottak. A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a bűnszervezet hat tagját, akiknek otthonaiban kutatásokat tartottak. Ezek alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, albérleti szerződéseket, mobiltelefonokat, három gázriasztó fegyvert, illetve készpénzt foglaltak le a nyomozók.

A művelet során a rendőrök a hat elfogott embert gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására."

Az ORFK közleménye szerint a bűnszervezet egyik vezetője, Budai András szökésben van, ellene körzést adtak ki.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
@Shikari: esetleg szolárium? Ne legyünk rasszisták. Ennyire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.