Budapesti találkozót kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban.

Manfred Weber találkozni akar Orbán Viktorral
Fotó: Wikipédia

A bajor politikus a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapot tájékoztatta tervéről. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI megkeresésére egyelőre nem kívánt részleteket közölni a tervezett megbeszélésről.

A Welt am Sonntag és a Die Welt című lap közös, welt.de című hírportálján szombaton közölt beszámoló szerint Manfred Weber elmondta: "

a következő napokban ismét törekedni fogok a személyes megbeszélésre Orbán Viktorral Budapesten, mert meg akarom próbálni világossá tenni számára, hogy jelenleg az EPP-ből kifelé vezető úton tartózkodik".

Hozzátette, hogy a vonatkozó állításokkal ellentétben "nem egy Kelet és Nyugat közötti konfliktusról van szó vagy a migrációs politikáról, hanem arról, hogy milyen értékek határozzák meg az EPP-t és az EU-t".

Weber egy, a Bild című német lapban még kedden ismertetett interjúban kifejtette, hogy a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni. Az első feltétel az, hogy Orbán Viktor

"azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát".

A második feltétel az, hogy bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól. A harmadik feltétel az, hogy biztosítja "a Soros György által támogatott" Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten, és azt is, hogy az intézmény "ismét ki tud adni amerikai diplomákat" a magyar fővárosban.

A Die Welt szombati beszámolója szerint Manfred Weber az ügyben levelet írt az EPP elnökének, Joseph Daulnak, és ebben a nem nyilvános dokumentumban másként fogalmazott, mint a Bildnek adott interjúban.

A CEU-val kapcsolatban "egyáltalán nincs szó" amerikai akkreditációval rendelkező képzésről és diplomákról, hanem az intézmény budapesti tevékenységének folytatása körüli nyitott jogi kérdések rendezéséről

- írta a német napilap.

Értesülése szerint az EPP elnökének írt levélben bocsánatkérésről sincs szó, hanem csupán arról, hogy a tagpártok elvárják Orbán Viktorról, hogy elismerje, ártott az EPP-nek.

A több mint 70 jobbközép, konzervatív, kereszténydemokrata pártot összefogó EPP egy szóvivőjének pénteki tájékoztatása szerint 13 tagpárt kezdeményezte írásban az elnökségnél a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését.

Az indítványokról a pártcsalád álláspontjának meghatározására hivatott testület, a politikai közgyűlés tárgyal március 20-i ülésén.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat ezt a Weber gyereket se az eszeert tartjak,...:o))) Mar regesreg kiismerhette vo'na a haverjat: o aztan senkitol se ker bocsanatot, semmit se ismer el es be, - akkor meg mirol is beszelunk? Majd odautazik Weber, kap egy fenseges ebedet az uzemi gundeltol, oszt hazautazik dolgavegezetlenul - es mar keszulodik gondolatban arra, hogy mekkorat veszit a magyar f@szfej miatt az EP-s valasztason - oszt jonapot...:o((
De megerdemli,... Aki a tuzzel jatszik, nagyon megegetheti magat.
Eriksson
Ha Weber EPP elnök akar lenni, jobban jár ha nem froclizza Orbánt.
RonaGyuri
Ja és az Orbán család Anikó őstermeléséből támogatja a nemzetgazdaságot

Ártunk és qurmányunk pribékjei végképp bevadultak

Mottó helyett mindemellett:
Miközben – okkal és joggal – körberöhögik
a buta baloldali politikusok elírásait,
az ő cikkük hemzseg a helyesírási hibától!

Nem nem hiszem, hogy éppeszű dolog bármi értelmes dolgot remélni a „ECHO TV – A nemzet hangja – Civil kör” műsortól.
szombati adásában Nehéz Attila Műsorvezető és derék vendégei . Trombitás Kristóf blogger, Simon János politológus és Németh Alajos rockzenész osztott az észt. A beszámoló szerint:
„a néppártban rengetegen már évek óta hátat fordítottak Helmut Kohl korábbi német kancellár örökségének.”,
illetve
„Orbán Viktor miniszterelnök felismerte, az Európai Néppárt már régen nem a jobboldali elvek, nem a nemzeti konzervatív értékrendek szerint szerveződik, hanem a pártcsalád vezető rétege kizárólag a baloldalnak hajbókol, mintha megfelelési kényszere lenne a baloldal felé ”,
majd
„A baloldal és különböző felforgató erők a politikai centrumot annyira baloldalra tolták, hogy a mostani centrumban a maoisták foglalnak helyet, a mérsékelt jobboldalon pedig a mérsékelt trockisták. Az európai értelemben vett konzervatív – a baloldali felfogás szerint – az áruló konzervatívval egyenlő ”,
S minek után még mindig nem szakadt rájuk a mennyezet:
„Kéttípusú politikus van jelenleg az Európai Unióban, az egyik harcol azért, hogy valamit tegyen, hogy építsen, hogy megvalósítson egy koncepciót, Orbán Viktor és a fideszesek is ilyenek, a másik típus pedig az, aki azt mondja: én akarok valaki lenni, pozíció kell és ezért feladok bizonyos álláspontokat ”! =))
RonaGyuri
a témához:

Nos nem egészen erről van szó

persze nincs ebben sem semmi meglepő hisz a derék MTI interpretációjában

Ahogy azt többen is megírták „Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje Budapestre látogat”.
Meg kell jegyezzem igencsak érdekes fordításban: (csak a két legdurvább)
„Weber kündigt Treffen mit Orban an” – „Budapesti találkozót kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Manfred Weber”
illetve
„Ich werde in den nächsten Tagen auch noch mal das persönliche Gespräch mit Viktor Orban in Budapest suchen, weil ich versuchen will, ihm klar zu machen, dass er sich derzeit auf dem Weg aus der EVP hinaus befindet” – „A következő napokban ismét törekedni fogok a személyes megbeszélésre Orbán Viktorral Budapesten, mert meg akarom próbálni világossá tenni számára, hogy jelenleg az EPP-ből kifelé vezető úton tartózkodik”!
Látszólag csak finomságokról van szó, de az európai polgári kultúrában ezek nagyon fontosak.
Az meg már csak hab a tortán, hogy az MTI által oda-csempészett állítólagos Daultnak írt visszafogottabb levélről a welt.de nem tud!!! =))
RonaGyuri
valamint:

Egy nem is olyan különös pour-parler

Az egymás melletti elbeszélés ehhez képest közösen képviselt álláspont

Egyrészt: Manfred Weber , az EPP lista- és frakcióvezetője: „a magyar kormány azonnal és véglegesen leállítja a Brüsszel elleni kampányát”

Másrészt: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában: „az Európai Bizottság mandátumának végéhez közeledve érdemes mérleget vonni a testület eddigi tevékenységéről. Ez alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a brüsszeli … politika megbukott”!
1magyar
Felvilágosíthatná Orbán,hogy egy európai vezetőnek az európai emberek érdekében kell dolgoznia, nem az afrikai migránsok érdekeit képviselni a saját népével szemben.
A fejünk felől eladják Európát és még Orbánt cseszegetik?
Lepényleső
Ugyan minek,neki úgyis azt mondja majd ami kedves füleinek? Aztán ahogy lenni szokott,
teljesen más tesz mint amit mondott?
karma1
@1magyar: Mondd, mikor veszed mar le a loszemuveget? Nem veszed eszre, hogy hulyere vagy veve a sajat orszagodban, a sajat penzedert?

Eleg, ha a cikknek az elso sorat elolvasod. Tenyeken alapulo szamok

varosikurir.hu/juszt-laszlo-89-686-fo-kontra-1-294-fo/
1magyar
@karma1: Én azt is látom ha Orbánék hibáznak, de migri ügyben a legjózanabbak és követni kellene az összes európai politikusnak mert lassan Európa is elvész.
karma1
@1magyar: Neked ez jozansag??? Beengedni oroszokat, es elore leirni, hogy magyar rendorseg a labat se teheti be abba az epulebe, es meg sem kerdezheti hogy mit csinalnak ott az orosz maffiozok MAGYARORSZAGON, es unios utlevelet ad a kezukbe! B+, atjarohazat csinalt az orszagbol , es te meg mindig nem latod ezt???
Allatira sajnallak,... Kurva nagyot fogsz csalodni, es nem lesz a fidesz bukasa utan SEMMI SEM !
1magyar
@karma1: Milyen orosz maffiózókról beszélsz?
kokopelli
@RonaGyuri: @kereső: @volvós: ..a "Bild" nevű napilapot "módjával élvezzük"!Nincs még
egy "nyugati lap",amelyik annyi kártérítést fizetett volna,mint a Bild! A szállóigét mindenki ismeri
odaát: "Bild gyorshír":
"Háziasszony "A..B"...a "C" település lakója,megölte élettársát és átnyomta azt egy ipari húsdará-
lón! Újságunk munkatársa beszélt a vagdalthússal!...bővebbet holnap!"
karma1
@1magyar: Nem olvasol ujsagot? 2 nappal ezelott alairtak egy orosz bank Magyarorszagi nyitasat (kanpnak egy nagyon komoly belvarosi epuletet) es ebbe az epuletbe a magyar rendorseg nem teheti be a labat, akiket idekuldenek Oroszorszagbol, azokat BE KELL ENGEDNI akkor is, ha buntetett eloeletuek, szamonkerni SEM lehet oket, a banknak nincsen semmifele felugyeleti szerve Magyarorszagon (talan Oroszorszagban sem ), es orban ezeknek a ketes eloeletu maffiozoknak unios utlevelet biztositanak. Mindjart elokeresem a cikket is neked,...
karma1
@1magyar: Ez a cikk csak huvosen irja le a bank idekoltozesrol, de az a szituacio, hogy ehhez kepest a most alairt torvenyi rendelkezesek olyan szabadkezet adnak nemcsak a banki vilagban, hanem a tenyleges fizikai mozgasukban is, ami teljesen ismeretlen a vilagban. Ilyen nincs sehol a vilagban. Ha ezt most orban nem vallalta volna be, akkor putyin oriasi buntit adot volna Magyarorszagnak, ill. szemely szerint orbannak...(Mondjuk megerdemelte volna)
kokopelli
@karma1: nem érdemes mégegyszer leírni,hogy az orosz letelepedésiek között hány csajokat
futtató gazdag "pógár" van,akik ezen az úton "luxus-qrvákat" juttatnak be a nyugati piacra!Nem
olcsó strichelő lányokat,akit veréssel ösztönöznek,hanem "1A" minőségű csajokat letelepedve! (;-)
volvós
@karma1: Kár a " magyarázatért " ezeknek a narancsködben élő " trolloknak " :-))))
karma1
@volvós: Nagyon fajdalmas lesz az ebredes,. Igaz - nem nekem...:o)))
RonaGyuri
@kokopelli: ha említenél egyetlen apró kis példát, ahol én a Bildre hivatkoztam volna!!! =))
karma1
@kokopelli: Igazatok van, mar nem farasztom magam tovabb...:o)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.