Alaposan helybenhagyta lánya zaklatóit, akik szintén gyermekkorúak.

13 éves diáklányt rúgott hátba egy egri apa, mert bántotta a kislányát
Fotó: Pixabay

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki kislányának zaklatóit kissé kemény módszerekkel utasította rendre.

A vádlott kislánya tavaly egy egri iskolába járt, ahová minden reggel busszal utazott be Egerbaktáról, majd onnan busszal is ment haza. Az év vége felé azonban nem egy esetben előfordult, hogy a gyermek nem szállt fel a menetrend szerinti járatra, inkább visszament a lakásukra, ahol sírt, de nem mondta el, hogy mi bántja. Az apja végül csak karácsony előtt szerzett tudomást arról, hogy

a lányát két helyben lakó iskolatársa rendszeresen zaklatja és molesztálja a buszon, ahol a többiek előtt durván beszélnek vele.

Az apa ekkor elhatározta, hogy pedagógiai módszerek alkalmazása, vagy a probléma megvitatása helyett erőszakhoz folyamodik.

2018. december 17-én, délután, az egyik megállóban már várta az Egerbaktára érkező autóbuszt, mellyel a két sértett és a lánya együtt jött az iskolából. Amikor a tanulók leszálltak a járműről, a férfi rátámadt arra a 11 éves kisfiúra, aki tudomása szerint csúnyán beszélt a gyermekével. A férfi előbb

meghúzta a fiú fülét, majd lábon rúgta, miközben a nyakát hátulról szorítva a lánya felé fordította, és arra kényszerítette, hogy kérjen tőle bocsánatot.

Amíg ez nem történt meg, nem is engedte szabadon a menekülni igyekvő sértettet, amivel megakadályozta a kisdiákot a szabad helyváltoztatásában.

Amikor a bocsánatkérés elhangzott, a férfi a másik gyermek, egy 13 éves kislány ellen fordult. Neki is

elkapta a tarkóját, azután pofon ütötte, majd arra kényszerítette, hogy térden állva kérjen bocsánatot az utcán a lányától.

Amikor ez megtörtént, még hátba is rúgta a tanulót, mielőtt útjára engedte volna. A lány az elszenvedett bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint egy rendbeli könnyű testi sértés vétségével vádolja az apát, akivel szemben a Büntető Törvénykönyv az általa elkövetett bűncselekmények miatt akár 7 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

Az ügyészség – az eset körülményeinek alapos mérlegelése után – a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, annak végrehajtását azonban próbaidőre függessze fel.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Akár a kádár-rendszerben.
Zaklatni, támadni, bántani szabad, csak védekezni nem.
Semmi nem változott itt, csak rosszabb lett. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Akár a kádár-rendszerben.
Zaklatni, támadni, bántani szabad, csak védekezni nem.
Semmi nem változott itt, csak rosszabb lett. :(
Aki Én
@vacsi: @1magyar: @görbetükör: Sajnos a gyerekek is gyakran nagyon gonoszak tudnak lenni egymással. Már az óvodában gúnyolják egymást, de azért a szülő nem rúgja szét más gyerekét. Normáliséknál a sajátot sem. Szerintem ebben az esetben, ahol ,,csak" csúnyán beszéltek a lánnyal, egy kicsit erősnek tartom az apuka igazságszolgáltatását. Ami egyébként a gyermeki gúnyolódással szemben büntetendő cselekmény.
A hírből nem derül ki, hogy a gyerekek részéről tettlegesség lett volna, márpedig akkor végképp kizárt, hogy normális ember így intézze el az ügyet. Mert akkor hol a határ? A sokkoló még belefér? Vagy egy-két fogukat ki kellett volna rúgni, hogy megértsék az üzenetet?
Mert ha még olyan tettlegesség lett volna, mint amit mostanában gyakran látunk videókon, mikor gyerekek félholtra verik egymást, akkor azt mondom ok, elgurul a gyógyszer ilyen esetben.
De gyerekeket nem alázunk, nem rúgunk meg semmilyen körülmények között.
@vacsi: És ha a sértett kislány volt roma?
vacsi
@Aki Én: Igen, elképzelhető, hogy az egész társaság az volt. De a gyerekeket akkor is meg kell védeni, akár a szülőnek, akár a tanárnak (ahogy az én gyerekkoromban volt), akár a hatalomnak. Szomorú történet!
Aki Én
@vacsi: A gyerekeket meg kell védeni? Itt volt két bántalmazott gyerek is. És kérdem mégegyszer. Mi a megfelelő védelem? Sokkoló belefér?
Aki Én
@vacsi: Kérdezem másképp. Ha a te gyereket gúnyolja az enyémet, csúnyán beszél vele, akkor hátba rúghatom, fojtogathatom, megalázhatom a tiédet?
vacsi
@Aki Én: Ne aggódj, az én gyerekem a Tiédet - és senkiét - nem fogja csúfolni, bántani, stb. Erről ÉN gondoskodom . Persze, nem veréssel, hanem neveléssel, odafigyeléssel a gyerekre, jó példával, stb. De ha mégis megtenné, akkor a gyereked védelmében mindezt tedd meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.