Magyarország elfogadhatatlannak tekinti Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kitiltását Ukrajnából, ezért Ukrajna budapesti nagykövetét hétfőre berendelték a Külügyminisztériumba – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára szombaton.

Elbeszélgetnek Kelemen Hunor kitiltásáról az ukrán nagykövettel

A Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkár közleményében hangsúlyozta: már a sokadik elfogadhatatlan magyarellenes lépésnek tekintik, hogy Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét szombaton nem engedték be Ukrajnába.

Kelemen Hunor a nap folyamán egy közösségi portálon közölte, hogy másfél évre kitiltották Ukrajnából. Erről annak nyomán szerzett tudomást, hogy nem engedték be az országba.

Az RMDSZ elnöke Ungvárra szeretett volna eljutni a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) megalapításának harmincadik évfordulójára. Amint leírta, az ukrán határon egy órás várakozás és ellenőrzés után közölték vele, hogy nem léphet be Ukrajnába. Magyarázatot nem adtak a belépése megtagadására.

Kelemen Hunor az MTI-nek telefonon elmondta: román diplomata útlevéllel a Záhony – Csap határátkelőn szeretett volna belépni Ukrajnába, azonban közölték vele, hogy a két társa folytathatja az utat, neki azonban vissza kell fordulnia.

Kelemen Hunor elmondta: azonnal tájékoztatta Románia külügyminiszterét a történtekről, hétfőn pedig panasszal fordul a bukaresti ukrán nagykövetséghez, és magyarázatot kér a történtekre.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessen mondani, ez nem Románia és Ukrajna problémája? Hogy is van ez "senki ne szóljon bele az államok belpolitikájába"?? Vagy minket kivéve?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Ismernem kellene ,,hogy Hunuresku Kelemenescu nevű román állampolgárt ,,honnan,,melyik orszàgból tiltják ki???
staro2
Nem tudom, hogy az államtitkár, vagy a hírt megfogalmazó MTI munkatárs sötét tahó de szuverén államok nagyköveteit a fogadó országban BEKÉRETIK nem berendelik.
dr. prédikátor
Ha kitiltották az Ukránok biztos okuk volt rá!!! De nektek mi a kurva anyátok köze van hozzá!!!
papa.49
Ha volt rá okuk, hogy kitiltsák ahhoz másik országnak SEMMI KÖZE !!!
A hunyorka ritka nagy tetűláda az már biztos !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.