A gazdagok és szegények közötti különbségekről faggattuk az embereket. Mint kiderült, még tényszerű dolgokat is teljesen másképp látnak annak mentén, hogy kire szavaznak. A fideszesek szerint sem tesz sokat a kormány a vagyoni szakadék csökkentéséért, de ezt nem is tartják olyan fontosnak.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Azért is furcsa ez az elfogult, vak hozzáállás, mert normális ember még a saját gyerekével szemben is gyanakvó tud lenni, ha túl sok a magyarázkodás, kettős beszéd, vélemény változtatás, vagy ha túl sokan mondnak nagyon mást. Ilyenkor az egészséges ember elkezd kételkedni, gyanakodni, gondolkodni, ellenőrizni.
RonaGyuri
Ezek a birkák nem hallgatnak, hanem lelkesen bégetnek

Orbán unortodox illebarizmusának meg vannak a „genetikus” alapjai

Mottó:
Nem volt véletlen, hogy a klasszikus viccben
a magyar nő mondata arra, mikor a férje rajtakapja
őt az ágyban a szeretőjével:
Ja, ha te jobban hiszel a szemednek, mint nekem!!

A Závecz Researchl és a Demnet Alapítvány közösen végzett felmérésükben megállapították, hogy „Ha a gazdasági egyenlőtlenségekről van szó, alig számít valamit, ki hol él, hány éves, vagy mit végzett. A pártszimpátia alapján ellenben rendesen széttartanak a vélemények”
Egy igazán frappáns megállapítás „a pártpreferencia határozza meg a valóságérzékelést” már-már Hofí-t idézi. „Megisszuk lét és elmegy a tudatunk” csak most bevesszük a maszlagot, ami még az alkoholnál is sokkal ártalmasabb!
Elgondolkodtató az a vehemencia ahogy ellenzik azt, hogy aki hajlandó többet fizet érte az többet szolgáltatásokat kapjon, míg az csak keveseket zavar, hogy egy szűk réteg
többletfizetés nélkül (sőt) részesedik magasabb szintű szolgáltatásokból.
Hasonló a helyzet a vagyonosokhoz, a nagyon nagy lábon élőkhöz való viszony is. Irritálja az embereket, ha valakinek jelentős a vagyona (függetlenül annak forrásától), de az nem, hogy egyesek – nincs a nagy vagyonuk szem előtt – a látszólagos vagyoni helyzetüknél lényegesen jobban élnek. A hozzáállást úgy fogalmazhatnánk meg, hogy (pár éve fogalmaztam meg): „Rubik Ernő meggazdagodás csípi a szemünket, de Orbán mérhetetlen költései nem zavarnak bennünket”
S az is egyértelmű tény, hogy Gyurcsány vagyona sokkal inkább vált ki indulatokat, mint a (valóban) nagyságrendekkel nagyobb Mészáros vagyon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.