Áder János köztársasági elnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökévé nevezte ki Patai Mihályt szerdán Budapesten.

Patai Mihály jegybank-alelnöki kinevezésére Orbán Viktor miniszterelnök tett javaslatot márciusban az államfőnek.

Ezután az Országgyűlés gazdasági bizottsága március 27-én 10 igen, 1 nem és 1 tartózkodó szavazattal támogatta az új alelnök kinevezését.

Áder János a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezte ki Patai Mihályt

Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) újonnan kinevezett alelnöke, Áder János köztársasági elnök és Matolcsi György, az MNB elnöke a kinevezés átadásán a Sándor-palotában 2019. április 17-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Bizottsági meghallgatásakor Patai Mihály úgy nyilatkozott, hogy az alapkamat jelenlegi, 0,9 százalékos szintje tartható lesz a következő időszakban is. Magyarországon a gazdasági növekedés fenntartható marad a következő 2-3 évben, annak ellenére, hogy mind az Európai Unióban, mind a világgazdaságban lassul a növekedés üteme.

Patai Mihály a Magyar Bankszövetség elnöke. Korábban az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója volt 13 éven keresztül, tisztségéről a jegybank-alelnöki kinevezésére tekintettel lemondott.

Korábbi információk szerint az MNB három alelnöke közül Gerhardt Ferenc hatéves megbízatása április 21-én szűnik meg. A most kinevezett Patai Mihály mellett Nagy Márton és Windisch László tölt be alelnöki pozíciót a jegybankban.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Érdeklődnék, most mennyi az albérleti díj a várban? 32.000 Ft.? Továbbá érdeklődnék, hogy az ágybérlet mennyi szokott lenni? Szakszi, tutti-frutti, és a három-négykezes stb. Patai már a bankok sarcolásának kezdetekor is mélyen kussolt, a bankszövetség elnökeként megvétózott minden ellenintézkedést vagy nyilatkozatot. Megszolgálta a kinevezést. Polt Péternek üzenném, hogy ha egy ember kölcsönadja a luxuslakását az MNB elnökének, hogy az ott perverzkedhessen illetve jógaoktatást végezzen a barátnőjével, majd ebből az emberből a szexgép MNB alelnököt csinál, az a magas szintű korrupció. Remélem nem vezetjük be az eurót, egy történelmi, keresztény pénznemet ne csesszünk el. Hisz olyan erős a forint! Őt meg toronyőrnek javasoljuk kinevezni, Quasimodonak : a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fimg.444.hu%2Fgfg2.jpg&key=Ua3HgM_b2Gl5jabTXiKxdw&w=600&h=312
lampa laz
Ez is egy aljas seggnyaló, hatalmat kiszolgáló szemét állat.
Eladott Ország
Mivel az asszony kitette Matolcsy Kuszaszem Rómeó szűrét, és valahol csak meg kell húznia magát szeretőstől, amíg találnak valami normálisabb lakást a putri helyett, az általa felügyelt Unicredit Bank igazgatójának kérójában vészeli át ezeket a véres időket. Akit Patai Mihálynak hívnak, ő a Bankszövetség elnöke is, és – mindenféle látszat ellenére – évtizedes jóbarátja Matolcsynak. Natehát Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakásáról van szó, amely a Várban található, az Anjou Residence lakóházegyüttesben. Az már eleve gyalázat, hogy sem Patai, sem Matolcsy meg sem mukkan, és nem hajlandó kommentálni a Népszabadság értesüléseit. Ugyanis már megint nem magánügyről van szó, hanem arról, hogy miután az MNB egyik legfontosabb feladata, hogy ellenőrzése alatt tartsa az országban működő bankokat (amelyek közül az Unicredit az egyik legnagyobb és más pénzintézetekkel ellentétben nyereséges is), ez nem két kőgazdag korrupt geci magánügylete, hanem bizony összeférhetetlenségi kérdéseket felvető közügy. Etikai, morális kérdéseket felvető gazemberség. Akkor is, ha Matolcsy fizet havi 1 milliós lakbért Patainak, akkor is, ha nem fizet. Annál is inkább, hogy nem ártatlan barátságról van szó. Amennyiben 2014-ben, amikor Matolcsy menopauzája csúcsán neki állt ingatlanokat harácsolni, és elképesztően áron felül, 17 milliárdért megvette az Eiffel Palace irodaházat, a projektet az Unicredit hitelezte. Az egyébként olasz tulajdonú banknak közel tízmilliárd forintja lehetett az Eiffel Palace-fejlesztésben. Azzal, hogy az MNB áron felül megvette az egész fejlesztést, hozzájárult ahhoz, hogy az UniCredit által kihelyezett hitel biztosan megtérüljön. Így hatalmas kockázattól szabadíthatta meg az UniCreditet.Matolcsy bizonyítottan az adófizetők pénzével él vissza, Patai meg legfeljebb az ügyfeleit bassza át. Normális esetben Patainak is repülnie kellene az Unicredit-től is, meg a Bankszövetség éléről is. Ha ez itt nem egy maffiaország lenne banánköztársaság beütéssel.
tudode
Olyan fura, mókás, ahogy EZEK kinevezgetik egymást!
.
Mert
.
Színház az egész világ, (Jelen esetben is Mo.)
És színész benne minden férfi és nő:
Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár
Életében.
.
Örök becsü William Shakespeare szerint!
.
Valahogy a Fidesz Bt-nél úgy lehet elképzelni!
.
Szia Jani! Nevezd ki ezt, azt, amazt ennek, annak!
.
Azért egymás között ilyen közvetlen, póriaSS a kapcsolattartás, mint pl.
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany
.
Így legyen ÖTÖSÖM, "jogilag nincs is"!!! Azután röhögcsélnek a Bt-sek, miután SZÉTVERETTÉK Budapestet!
.
Gusztustalanok!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.