Kis János filozófus, az SZDSZ alapító tagja és első elnöke, a CEU professzora a legfrissebb Politikatudományi Szemlébe írt tanulmányt „Demokráciából autokráciába – A rendszertipológia és az átmenet dinamikája” címmel. Azt állítja, már nem az a választások tétje, ki nyer, hanem az, hogy a kormánypárt legalább akkorát nyer-e, mint az előző alkalommal, vagy kevesebbet. Magyarország akkor is autokrácia, ha sebezhető. Kis János új fogalmat vezet be, autokratikus áttörésről beszél.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ne légy szemérmes Janóte is közreműködő vagy. Nem pakoltátok ki a besúgókat. Akkor kellett volna kicsit többet hisztizni, amikor még ti szartátok a spanyolviaszt. Most csak egy alázatos senkik vagytok.
tudode
Mivel 2010-ben a KORMÁNYPROGRAM nem tartalmazott .. a l k o t m á n y o z á s t, azaz alaptörvényezést, a győzteSS nem egyebet, mint ... e s k ü s z e g é s t .. követett el:
.
---- Benyújtották a kormányprogramot
.
index.hu/belfold/2010/05/22/benyujtottak_a_kormanyprogramot/
.

---- Orbán Viktor miniszterelnöki esküje az Országgyűlésben 2010. május 29-én (tv2)
.
www.youtube.com/watch?v=PQ-4R26VBXE&t=7s
.
--- Ebből tényleg rendszerváltás lett
.
tldr.444.hu/2018/07/27/ebbol-tenyleg-rendszervaltas-lett
.
Isten őt úgy segélje amiatt, mert MINDENKIT ÁTVERT a palkánkon!
kereső
Ha jól értem Kis Jánost, akkor most legalizálta a NER létrejöttét.Hiszen 2010-ben szabad-éés tisztességes választások következményeként hozták létre orbánék. Mitől volt az a választás "tisztességes"? Tisztességesen volt lebonyolitva- de a nyerő,orbán nem volt tisztességes- mert megtévesztette a választókat, az egész országot- azaz hazudott a választások előtt.
Pontosan mindennek az ellenkezője történt 2010-2014 között, mint amit orbán a választóknak igért.Kis János felmentést ad orbánnak mindezért- és azóta hozott minden intézkedésért, hogy fellszámolta a demokratikus jogállamot-és mindez egy szabad -éés tisztességes választás eredménye, tehát legalizálni kell. Akkor adjunk felmentést hitlernek is, mert ő is szabad-és demokratoikkus választáson győzött, bármi következett utána. Na most dobtam el az agyam.
papa.49
@tudode: Abból a bizonyos 5 pontból EGY SE VALÓSULT MEG, csak a 6. MINDENT ELLOPUNK AMIT LEHET !!!
tudode
@papa.49: .
Azért még nem mindent, van AMIT a tengerek mossák twisztára, de még az ükunokák is szidni fogják a bácsiKÁKAT:
.
---- A KÍNAIAK MEGVETTÉK ORBÁNT, AZ ÉVSZÁZAD KORRUPCIÓJA A BELGRÁDI VASÚT
.
nepszava.us/a-kinaiak-megvettek-orbant-az-evszazad-korrupcioja-a-belgradi-vasut/
.
???
papa.49
@tudode: Ez a világon semmit nem ér, két okból, Európa kereskedelmi központja NEM BUDAPEST, a másik Belgrád még pár száz km van a tengeri kikötőktől ahol a konténer szállítók ki tudnak kötni !!!
Tehát lesz egy újabb felcsutkai vasút 400 milliárdért aminek a két vége ,,légüres térben,, van !!!
Még mellé a lölő cége készíti, aki mint tudjuk a tanult szakmájához se ért, nem véletlen a beceneve MEKK ELEK !!!
Volt ennek a faszinak egy építőipari cége amelyik csatornázásokkal foglalkozott Isaszegen előadták magukat aztán 2-3 év múlva teljesen át kellett építeni a rendszert !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.