A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) "a holland miniszterelnök elfogadhatatlan kijelentései miatt" bekérette a budapesti holland nagykövetet – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Most a holland miniszterelnökkel rúgta össze a port a magyar külügy, bekérették a budapesti nagykövetet
Fotó: Youtube

Azt írták, a találkozón Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára visszautasította Mark Rutte holland miniszterelnök "alaptalan vádaskodásait".

Az államtitkár hangsúlyozta: az alapvető konfliktust a magyar és a holland kormány között a bevándorlás különböző megítélése jelenti.

A magyar kormány nemet mond a bevándorlásra, és "ez sokaknak nem tetszik, minden kritikának ez az alapja"

- vélte.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az előző holland nagykövet a terroristákhoz hasonlította a magyar kormányt "pusztán azért, mert elutasítjuk a bevándorlást".

Menczer Tamás hozzátette: az alaptalan bírálatok elfogadhatatlanok,

a magyar emberek kétharmados többséggel választották meg az Orbán-kormányt, és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania, ahogy azt is, hogy Magyarország nemet mond a bevándorlásra.

A De Telegraaf holland lap "Rutte támadja Baudet-t" című írása beszámol Mark Rutte miniszterelnök barendrechti kampánybeszédéről.

A holland kormányfő az EU-val kapcsolatos részben utalt Magyarországra is. Kifejtette: az EU "nem tökéletes, ezért megvan az oka, hogy az emberek néha elfordulnak tőle, de a tökéletlensége ellenére nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátat fordítsunk neki". Mark Rutte szerint azonban "néhány európai politikus éppen ezt csinálja".

"Ott van például Magyarország, ahol a jogállamiságot nem tartják tiszteletben, és mindezt úgy csinálják, mintha annak semmi következménye nem lenne"

- fogalmazott a holland miniszterelnök.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"a magyar emberek kétharmados többséggel választották meg az Orbán-kormányt, és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania, ahogy azt is, hogy Magyarország nemet mond a bevándorlásra."

HAZUGSAG! A fideSS csalassal nyert. Nemcsak a szoftvert manipulaltak, de az egesz valasztasi rendszer ugy van felepitve hogy csak a fideSS nyerhessen. A valasztok kevesebb mint fele szavazott a fideSSre, akkor hogy lehet 2/3-uk? Ez szin tiszta csalas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Annak a kétmillió agymosottnak a 2/3-a akik erre a mocsadék kormányra szavazott, hogy pontosítsunk. Hülyegyerek. A holland miniszterelnök csak tényeket közölt.
desir62
Üzenjetek hadat Hollandiának is, ők még kimaradtak a sorból. Legalább kipróbálhatjátok az új USA hadi technikát.
desir62
Nem értem, miért kell ennyi ostoba álomtitkár, álomfizetéssel.
papa.49
@desir62: Képzeld ha zselésfejűmajomnak mindezt egyedül kéne elmondania, nem maradna ideje a napi seggnyalásra a csutitetűnél !!!
libellle
@rokker33: Na ez aproblema. Aki nem megy el szavazni az nem értelmes hanem nagyon buta. Ugyanis a szavazati törvény szerint a nem szavazók szavazatát az a párt kapja akinek a legtöbb szavazata van. A ti esetetekben a fidesz. Ezert a nemszavazók mind a fideszre szavaznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.