Az országot 1100 éven át védelmező hősökhöz hasonlóan nekünk sincs más feladatunk, mint megvédeni határainkat, Magyarország területi épségét és a nemzetet – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap a Tolna megyei Kismányokon, a hősök napja alkalmából tartott megemlékezésen.

Pótápi szerint hősök a választók, akik a hazát védik

Potápi Árpád János a vasárnapi EP-választásra utalva hozzátette: nekünk az ország megvédéséért nem kell fegyveresen harcba vonulnunk, politikai eszközökkel, békés körülmények között tudjuk ezért tenni.

Úgy fogalmazott: "A hősök példát akartak mutatni, és ha reménytelennek tűnt is a harc, meghozták az áldozatot; nekünk ugyanezt kell tennünk, védenünk a magyar nemzet egységét, kultúráját, keresztény gyökereinket."

Köszöntőjében arra kért mindenkit, hogy "menjen el szavazni, és támogassa a nemzeti erőket".

A politikus, aki a térség országgyűlési fideszes képviselője is, felidézte, hogy a magyar parlament 1917-ben Abele Ferenc vezérkari őrnagy kezdeményezésére foglalta először törvénybe a háborúban elesett katonákra emlékezést, majd 1924-ben ismét törvényt alkottak róla. Ennek alapján minden év májusának utolsó vasárnapján emlékeztek az első világháború hőseire.

Kitért arra, hogy 1945 után az ünnepet a kommunista hatalom betiltotta, az Országgyűlés 2001-ben hozott törvényt újra a hősök napjáról. Az ünnepen az első és második világháborúban elesett katonák, polgári lakosok előtt tiszteleg az ország, de minden honvéd emlékét is felidézi, aki a honfoglalástól kezdve védte az ország határait, és a nemzetük szolgálatába állt – fűzte hozzá.

Potápi Árpád János köszönetet mondott Kismányok önkormányzatának, mivel – mondta – az országban nem sok településen emlékeznek meg a hősök napjáról. Kismányokon a hősök napja 2003 óta kiemelt ünnep. Az 1935-ben felállított hősi emlékművön már 64 név, a két világháborúban elesett katonáké mellett a malenkij robotra elhurcoltaké is szerepel.

Szólt arról is, hogy az elmúlt 1100 évben a velünk élő nemzetiségek kitartottak a magyarság mellett. "A hősök napján Kismányokon az itt élt németek emlékének is adózunk, hiszen az elmúlt kétszáz évben legalább annyi áldozatot hoztak a magyar hazáért, mint a magyarok" – mondta.

A völgységi községben, amelynek 320 lakosa között ma is vannak németajkúak, tizenhatodik alkalommal emlékeztek meg a háborúkban elesettekről és a szovjet lágerek áldozatairól. Az ünnepségen német és magyar nyelvű kulturális műsorral adóztak emléküknek.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@CsipkeRózsa: Viszont a hülyeség állampolgári jog, amivel pártunk és kormányunk tagjai nap, mint nap élnek is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ahogy látom a számtan ennek se erőssége, ráadásul még hülyeség is amit mond !!!
painful
Hol van az Kismányok?
Mi az, hogy Kismányok?
Mit jelent?
Jelent valamit?
Ha nem jelent semmit, akkor mi értelme?
painful
Vidéki CSOK.
Kismányokon.
Van ott hegy, vagy tó, vagy valami?
kereső
Igen hősök, az ellenzékre szavazók- mert jelenleg a haza legnagyobb ellensége a fidess.
painful
Van sok szúnyog hegy meg tó nélkül... csak a sivatag.
Rulez, tiszta Vegas.
Kismányokra menjek vagy Vegasba... olyan nehéz a döntés!
painful
Annyira szarul néz ki ez a fideszes kis buzi,hogy csak javítana rajta egy emberes pofánbaszás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.