Az Index írt elsőként arról, hogy az MSZP-alelnök kedden az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát. Komjáthi Imre közölte: addig nem megy el, amíg valaki nem tárgyal vele.

Komjáthi felszólította a gyár vezetését, hogy engedje be a szakszervezet vezetőit, hogy tárgyalhassanak a munkavállalókkal.

Tegnap elmondtam, hogy betelt a büdös vizes pohár

- kezdte Komjáthi  a Facebookra feltöltött videójában.

Szerintre keményebben kell fellépni ahhoz, hogy a gyár vezetése befejezze a jogtiprásokat, és a Suzuki szerinte "sorozatban megsérti a magyar törvényeket, nem ad biztosít megfelelő munkaügyi szüneteket és ivóvizet a dolgozóknak, miközben azok 33 fokban dolgoznak a gyárban".

Ezután felszólította Orbán Viktort, hogy

ne csak mosolyogva parolázzon a Suzuki vezérigazgatójával, hanem védje meg a magyar munkavállalókat a stratégiai partnerétől

Hozzátette:

Először rabszolgatörvényt hoznak, hogy kiszolgálják a nagytőkét. Elveszik a cafetériát. Megszüntettetik a lakás-takarékpénztárt. Minden egyes lépésükkel a munkásokat sanyargatják. Ez a kormány kilóra eladta a magyar dolgozókat a nagytőkének

A Suzuki tagadta a szakszervezet arra vonatkozó állításait, hogy nem tarják be a munkavédelmi előírásokat, szerintük egyebek mellett a gyár vezetése  hőségszünetet rendelet el június 14-én és 15-én – írja a Mérce. Az üzemek területén egész évben korlátlanul elérhető hűtött víz és szódavíz, illetve a cég közlése szerint a hazaszállításkor is biztosított ezen időszakban vizet dolgozóinak – közölte a Magyar Suzuki Zrt. 

Forrás: Index, Mérce

Fotó: Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Felőlem maradhat ott nyugodtan! Ha valaki arra jár, köpje már le helyettem! :-))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Eladott Ország: Akkor lépjünk ki az Eu-ból és legyen vízum kényszer? Az megoldja ezt a gondot!
Eladott Ország
@Shikari: Ezt akarja a bűnöző, politikai prostituált csúti cigány, mert már összelopta magát, terhes neki az EU és a demokrácia! De börtönben fog megrohadni és ezt nem fogja tudja véghezvinni! Agyára ment már neki a jólét, majd helyre tesszük.
csak úgy....
@Shikari: tibi,mindent a kívánságod szerit,ha te úgy gondolod,hogy ki kell lépni... már alig várom a napot,hogy vízum nélkül ne mehessek orbanisztánba és onnan se meneküljön nyugatra,valami hozzád hasonló...
Shikari
@Eladott Ország: Te csak fújd a magadét, ne foglalkozz a tényekkel! :-)
Shikari
@Eladott Ország: Mióta a ballibek hamisítják a statisztikákat, nem hiszek nekik. Mitől szegény az, akinek van munkája és jól keres? Magyarország nem szegény, csak a munkakerülők azok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok