A szecessziós stílusban épült Danubius Hotel Gellért 1918-ban fogadta első vendégeit a Duna partján, a hegy lábánál. A Gellért a világon elsőként egy főváros közepén épült gyógyszálló divatos szóval élve spa. Egy kis múltidézés A gyönyörű épület egyik meghatározója lett a Pesti korzóról látható budai látképnek. A szocializmus évtizedei alatt ez a szálloda volt az “én már csak kicsit beszélni magyar” külföldre szakadt hazánkfiainak, és dőlt belőle a valuta.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@tudode: .
A link lemaradt erről a tehetséges fiatalról
.
---- AZ ÖLTÖNYÖS GIMNAZISTA – AKI MILLIÁRDOS LETT
.
alapblog.hu/az-oltonyos-gimnazista-aki-milliardos-lett/
.
Fehér holló a zsibiző milliárdosok között!
Eriksson
@tudode: @tudode: Elolvastam a cikket, ami egy egészen fifikás telek és ingatlanspekulánsról szól. Különösen megfogott a a rész, amikor azt mondja: " A kárpótlási jegyeket 30-35 százalékon vettük, melyeket később, a privatizációs pályázatokon 160 százalékon tudtunk beszámíttatni. Ingatlanokat és cégeket lehetett így vásárolni az Állami Vagyonügynökségtől".
Erre mondják, hogy nem semmi!
Eriksson
Remélhetően a Gellért is olyan szépen lesz felújítva, mint a Párisi udvar.
tudode
@Eriksson:
.
Saját tapasztalatom. Az apai nagyszüleim felneveltek hét gyermeket. Építettek egy sarokházat kilenc lakással. Hét lakást a gyermekeknek szánták, egy lakás a szülőké, egy pedig a házmesteré. Egy gyermek sem lakott a családi sarokházban.
.
Államosították, a leszármazottak, akik igényelték kaptak 48.000 Ft értékű kárpótlási jegyet, amelyet hivatalosan ügynökségeknél be lehetett váltani azoknak, akiknek nem volt szándékuk földet vásárolni abban az időben, és nem értettek a pénz forgatásához.
.
Nem irigylem azoktól, akik tehetségesek, azokat, akik zsibiznek a lóvéval megvetem. Ugyan fittyes hánynak rá!
Csizmás Kond
Az ilyen nagypénzeknek nem az az arca aki azt vállalja...ez csak egy megjátszás.
Eriksson
@tudode: Magyarul, kapták az érték leértékelt 30-35%-át. Szép világ volt a rendszerváltás ideje a kapcsolati tőkével rendelkezőknek. Meg is lettek az első milliárdosok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.