A Népszava szerint volt olyan mérőállomás, amelyikből hetekig nem jöttek az adatok az egyik fő légszennyező komponensről.

Megbízhatatlanul működik a szmogérzékelő rendszer az egyik legszennyezettebb levegőjű városban, Budapesten

Budapest a legkoszosabb levegőjű uniós fővárosok közé tartozik, a mérőhálózat pedig nem segít, ugyanis megbízhatatlanul üzemel – derül ki a lap vasárnapi cikkéből.

A portál példákat is hoz, mint írják, a Széna-téren lévő állomás január közepétől március közepéig egyáltalán nem szolgáltatott adatokat a nitrogénoxid koncentrációjáról, ami az egyik fő légszennyező komponens. Ez azért sem jó, mert egy erősen szmogveszélyes időszakban nem jöttek az adatok.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Naná, hisz mint a minap ki is jelentette Őfeneségét ezek a dolgok nem is érdeklik! =))
menekült
Isten ments, hogy szándékosságot feltételezzek! Az sincs ezzel összefüggésben, hogy csak úgy futólag átszaladt az agyamon a gondolat, hogy Magyarország nem szavazta meg az únióban a klímavédelmi programot mert klímavédelemre, környezetvédelemre csak minimálisat fordít. Államfőnek ugyan olyanokat választ, akik bár szavakban óvják a környezetünket, tetteikben már nem mutatnak fel csak nulla eredményt.
Nessy
Miután az autóipar fontosabb, mint a környezetvédelem (Szijjártó), ha ad az unió pénzt, akkor aláirja O.V., betartani úgysem fogja! A rezsi emelkedés meg akkora ostobaság, ha kutyának beadják, megvész tőle!
Csizmás Kond
Na és ha mutat rendesen az befolyásolja szennyezést ?
menekült
@Csizmás Kond: Amiről nem tudsz, az nem fáj. Na meg, abban a tudatban lehet folytatni a szennyezést, hogy minden rendben van. De gondolom, ezt te is tudtad, csak szeretsz belekötni mindenbe.
Csizmás Kond
@menekült: ...és szeretek véleményt alkotni, amit akár úgy is lehet venni hogy belekötök a témába, de te abba kötsz bele aki véleményt ír és nem a témával foglalkozol...most akkor melyik elfogadhatóbb ?
Amúgy a meteorológiai megfigyelések nem egy mérőműszeren függenek, és ez akkor lenne igazán téma ha a meghibásodott műszer adatait meghamisítják és működőképesként kezelik. Gondolom ki fogják cserélni ha már felszerelték és maja azok is megnyugszanak akik nem látják a szmogot csak a műszer kijelzőjét figyelik.
menekült
@Csizmás Kond: A szmog és a szennyező anyagok akkor is jelen lehetnek, ha nem látod.
Vannak, akik a mérési eredmények tudatában el tudják kerülni a környéket, ahelyett, hogy megnyugodnának.
Ha meghibásodik, miért kell 2 hónap a javításra?
Csizmás Kond
@menekült: Nem tudom, de szerintem ha könnyen javítható lenne akkor helyben kijavítják.Amúgy ezek az eszközök csak információt szolgáltatnak, viszont minden mérőállomásnak van manuális mérési lehetősége amit gondolom használnak is, különben honnan tudnák mennyi az annyi ?
jesz
@Csizmás Kond: 11.04...ez egy találó kérdés...ott a pont.
menekült
@Csizmás Kond: "információt szolgáltatnak". Nem tudom, tudod-e, de különösen a 20. századtól kezdve az információnak óriási értéke van.
Vége.
jesz
Az LMP nagy elánnal elkezdte mérni az országban a légszennyezést...azóta qurvanagy csend...Itt Budapesten nem is mernek mérni...
Csizmás Kond
@menekült: annak mindig is értéke volt...viszont a szmogjelző még önmagába semmi sőt ha úgy vesszük maga a rossz, ugyanis amíg nem tudták tizednyi pontosságra a szennyeződést addig jobban vigyáztak a környezetre.
menekült
@Csizmás Kond: Ilyen nem volt. Az emberiség tudatosan soha nem vigyázott a környezetre, amíg rá nem jött, hogy visszafordíthatatlanul tönkretette. Ma már az van, hogy mentsük ami menthető.
Csizmás Kond
@menekült: Ez amolyan menekült szemlélet. Igen is vigyázott rá, sőt lehetősége szerint kímélte is, viszont felbomlott a rend a sok jövőmenő ide-odaköltözgető, csak a jólétet hajszoló emberek megjelenésével...mert csak az nem kímél valamit aki nem tudja magáénak érezni.
papa.49
Nem mutat adatokat, meg kéne javítani, de a szaktudás az szoci csökevény, a ráolvasás meg nem működik !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.