Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen a MOM Sportközpont tetején történt hétfő esti tűzeset miatt, amelyben egy nyolcéves gyermek meghalt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

BRFK: gondatlanság okozta a halálos tüzet a MOM Sportközpont tetején, egy 8 éves kislány halt meg

Helyszínelők dolgoznak 2019. június 24-én Budapesten, a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett. A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, aki a mentők szakszerű ellátása ellenére a helyszínen életét vesztette. MTI/Mihádák Zoltán

A közlemény szerint a nyomozók megállapították, hogy a tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott, és amikor az édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük ketten a MOM Sportközponthoz mentek.

A tizenegy éves fiú és a nyolcéves kislány felment a sportközpont lezárt tetejére, majd az ablakon bemásztak az ott lévő, használaton kívüli faházba és tüzet okoztak benne.

A gyorsan terjedő tűz elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt.

A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, de a gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Bátyját kórházba vitték, ahol a nyomozók meghallgatták.

A tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége eddig nem merült fel – írták.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Hogy jutott be 2 gyerek egy bezárt területre? Hogy volt az lezárva? Valóban le volt zárva?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.