A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz őrző-védő céghálózatot működtető emberek ellen, akik kétmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

A NAV lecsapott a feketén foglalkoztató őrző-védő cégháló üzemeltetőire

A közlemény szerint a fő elkövetők – két Fejér megyei férfi – vagyonvédelmi szolgáltatásokat szerveztek, a dolgozók után azonban az adót és járulékokat nem fizették be. Az elkövetők az áfacsalással közel 700 millió, míg a foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók és járulékok "megspórolásával" 1,3 milliárd forintos kárt okoztak az államnak.

A csaláshoz többszintű céghálózatot hoztak létre, a bukó cégek élére strómanokat ültettek. A bűnszervezetben a könyvelő is részt vett, aki a vezetőkkel megegyezve adóminimalizáló bevallásokat nyújtott be.

A NAV nyomozói országos akcióban számolták fel a szervezetet, IT-szakemberek, járőrök és a NAV Merkur bevetési egysége támogatásával 51 helyszínen tartottak házkutatásokat, összesen 15 gyanúsítottat hallgattak ki. Az elkövetők által okozott kár és a várható bírság biztosítására bankszámlákat zároltak, ingatlanokat, ékszereket és készpénzt foglaltak le 570 millió forint értékben.

A bűnszervezet tagjai közül három ember letartóztatásáról már döntött a Székesfehérvári Járásbíróság.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Valószínűen nem tudták, hogy ez az ágazat Sanyabácsié, ő meg nem tűri a konkurenciát!
lópicigáspár
Valószínűen nem tudták, hogy ez az ágazat Sanyabácsié, ő meg nem tűri a konkurenciát!
nezelodo
Van nevük is a cégeknek, és az elkövetőknek? Vagy ha önként betagozódnak ahova kell, nem is lesz?
papa.49
Egy valamit felejtettek el a legfontosabbat a SZÁZALÉKOT FIZETNI !!!
tudode
Talán egy emberöltő is kevés lesz ahhoz, hogy a ValtonoSOKKhoz hasonlóan kiheverje ez a szerencsétlen ország, mivel olyan mértékű az összefonódásuk, amelyet nincs az a bíró, aki képeSS lenne kibogozni, ha hajlandóság, és bátorság lenne felszámolni a HAVERI Bt-ket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.