Az iskolakezdés segítésére már péntektől érkeznek a szeptemberi családtámogatások; az intézkedés 1,2 millió gyermekes családot érint – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön.

Már holnaptól utalják a szeptemberi családi pótlékot

A közleményben azt írták, a Magyar Államkincstár péntektől folyósítja a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást.

A bankszámlákra már pénteken megérkezik az összeg, és a postai kézbesítés is aznap indul. Ha a címzett nem tartózkodik otthon, a postás értesítőt hagy, hogy hol és mikor vehető fel a támogatás – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Szeptemberben meg kopp. Hatalmas segítség a családbarát kormánytól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ez segítség?! Szeptemberben meg semmi! Na menjenek a kénköves pokolba!
nezelodo
@Málna: Na akkor nézzük, hogyan segíti családi adókedvezménnyel a dolgozót a kormány. Egy kormányközeli cégnél helyezkedett el szakmunkásként egy megyeszékhelyen egy hozzátartozóm, akik a megyeszékhely közintézményeinek a fenntartását végzik. Minimálbérre bejelentve meg még egy kisebb hányad zsebbe... Akkor hol az adókedvezmény? Ha ezt egy független magánvállalkozó teszi, és rajtakapják, mi történik vele? Itt pedig ez intézményesített módszer, csak állami megrendelésekből élő cégnél.
Málna
@nezelodo: Ha egy gyereke van, akkor havi 10 ezer forint jóváírást kap, ha kettő, akkor akár havi 40-et. Így segít a kormány.
De ezt a munkavállalónak kell kérnie.
Málna
@Desischado: Azért küldik ilyenkor, hogy időben meg tudd venni a gyereknek az iskolai felszerelést. De ha nincs rá szükséged vagy nem akarod, elköltheted szeptemberben is, a szokásos időben. Ez nem egy negatív dolog, ezért tényleg felesleges szitkozódni.
nezelodo
@Málna: Ha van miből leírnia! A fekete kifizetések pedig ugye nem játszanak a történetben. A dolgozónak betömik a száját, az állam kevesebbet ad vissza, a munkáltató pedig elspórolja a járulékokat. Az állam meg elnézi, mert tudja, irreálisan magasak a járulékok. Ja és nem kell majd az adócsökkentésre hivatkozni, mert a hatalomra kerüléskor éppen ez a kormány emelt járulékot. A dolgozó pedig akkor szív, ha eléri a nyugdíj korhatárt, ha megéri.
mackoka46
Remegnek az áfáért meg a se szeri se száma adókért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.