Keményen beszólt a DK japán származású képviselőjelöltje a Fidesz japán származású képviselőjelöltjének. 

Önkormányzati választás: japán japánnak farkasa

Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje arról posztolt a Facebookra, hogy nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat. Mindez azért érdekes, mert a politikus magyar anya és japán apa gyermeke.

Az egyik posztjában azt írta Gajda Péterről, Kispest szocialista polgármesteréről, hogy:

"aki képes a saját arcát adni azokhoz az erőkhöz, akik minden percüket azzal töltötték, hogy idegen kultúrákból származó, sokszor erőszakos bevándorlókkal árasszák el Európát, az nem méltó arra, hogy a kerületet képviselje."

Egy másik esetben a Patrióta Európa Mozgalom egyik Facebook-bejegyzését osztotta meg, a híres képpel, amin két arabnak tűnő fiatal bújik át a rendőrségi szalag alatt, miközben ég a Notre-Dame. Akkor Song azt írta, hogy "Ez a kép önmagáért beszél. Míg a keresztény Európa döbbenettel követi az eseményeket, a két közel-keleti jót mulat."

Az ügyre közleményben reagált Miyazaki Jun, DK japán származású önkormányzati képviselőjelöltje. "Song Simon, a Fidesz egyik kispesti önkormányzati képviselőjelöltje bemutatta, hogy milyen az, ha valaki megtagadja származását és feláldozza identitását a pártpolitika oltárán" – írja Miyazaki Jun.

"A Demokratikus Koalíció szerint Song Simon ne lepődjön majd meg, ha őt is eléri a bevándorló-ellenes gyűlölet, amit ő maga is oly’ serényen táplál az önkormányzati kampányban. A DK szerint nincs szükség olyan emberekre, akik magyarság-bizonyítványt akarnak osztogatni, önhatalmúlag eldöntve, hogy ki és mennyire magyar"

- írja a poltikus, majd hozzátette:

"Röhejes, hogy a fideszes Song ilyen szerepre vágyik, mintha ő maga

a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában.

Inkább legyen büszke arra, hogy japán származású magyar és tegyen meg mindent azért, hogy Magyarország is büszke legyen rá."

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez biztos nem a Hírcsárda.hu?
Mert ott se az utolsók között lehetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.