A civileknek 8,7 milliárd, az egyházaknak pedig 7,7 milliárd forint jut az idén az adóbevallások egy százalékos felajánlásaiból – derül ki NAV által most nyilvánosságra hozott adataiból.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy meglehetősen érdekes hír a NAV-tól

a hír lényege sem semmi, de a megfogalmazás az árulkodó

A Népszava számolt be róla, hogy: „A civileknek 8,7 milliárd, az egyházaknak pedig 7,7 milliárd forint jut az idén az adóbevallások egy százalékos felajánlásaiból – derül ki NAV által most nyilvánosságra hozott adataiból.”. Nos az nem derült ki a cikkből, hogy ez a kiderülés – ami valójában egy irgalmatlanul nagy marhaság – a NAV, az MTI vagy a portál műve. Ugyanis ezek a számok – persze ha igazak – csak arra vonatkoznak, hogy mi adózók ennyiről rendelkeztünk.
Ami pedig a „jut”-ot illeti – ahogy azt a vonatkozó törvény kimondja - az egyházak, esetében elvileg arányosan (több jel mutat arra, hogy ártunk és qurmányunk az arányosság fogalmát is unrotodox módon szereti értelmezni) a mi – egyházaknak nem adakozók – nevében is odaadja a pénzt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.