Ellenzéki javaslatra csütörtökön tárgyalt volna a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) arról, hogy van-e átfedés Berki Krisztián és Tarlós István fideszes főpolgármester-jelöltek ajánlásai között.

A fideszes többség nem vizsgálja Tarlós és Berki ajánlásait

Az ügyet azonban az NVB végül inkább nem tűzte napirendre, a szavazáson csak az 5 ellenzéki párt által delegált tag támogatta a napirendi pont tárgyalását.

Korábban is többen vádolták már azzal Berkit, hogy nem tisztán szerezte meg az induláshoz szükséges aláírásokat, hanem a Fidesz segítségével. Puzsér Róbert stábja is szeretett volna eljárást indítani az ügyben, azt mondták, ők figyelték Berki aláírásgyűjtő pultjait, és a saját pultjaikkal összehasonlítva egyszerűen ezeknek nem volt akkora forgalmuk, hogy reálisan összejöhettek volna az aláírások Berkinek, aki egyébként nem is igazán vett részt az aláírásgyűjtésben. Az NVB végül Puzsérék beadványát is elutasította.

Az is tény, hogy Berkit előszeretettel szerepelteti a fideszes média, fideszes és fideszközeli politikusok meg szervezetek pedig gyakran Berkivel igyekeznek összemosni a másik két ellenzéki főpolgármester-jelöltet is, bulvárcirkusznak beállítva a választást.

Forrás: 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.