Internetes csalás. Ismerős a fogalom? Évről évre egyre többen esnek bele, mégis létezik a jelenség. De honnan tudhatjuk, hogy egy honlap megbízható vagy átverés? Mikor használják ki egészségi állapotunkat? Kik vannak a legnagyobb veszélyben? Utánajártunk! Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/24233/atveros-honlapok

Forrás: webbeteg.hu
Feltöltő: Levendula
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Van több olyan jel, ami alapján egyértelműen azt lehet tanácsolni, hogy semmiképp ne vásároljanak ezeken az oldalakon:

Ha a weboldal üzemeltetője vagy az áru forgalmazója rejtőzködik, nem azonosítható és nehezen elérhető. A csaló honlapok esetén nem lehet tudni, hogy a forgalmazónak mi a pontos címe, adószáma, ki a felelős személy, hogy érhetőek el, melyik országban üzemeltetik a weboldalt, hol lehet panaszt tenni. Amennyiben valaki reklamálni szeretne, akkor a forgalmazó pontos ismerete nélkül nem lehet hova fordulni, a fogyasztóvédelem is tehetetlen. A csaló honlapok leggyakrabban egy Európai Unión kívüli országban működtetik honlapjukat és vállalkozásukat, hogy ne lehessen utolérni őket.
Ha a honlapon hivatkozott "szakértő" nem valós orvos, semmilyen más információt nem lehet róla tudni, kizárólag abból áll a „tevékenysége”, hogy az adott terméket ajánlja.
Ha a hivatkozott "orvosokra" rákeresünk a Google-ben (pl. Hajdu Richárd professzor), akkor rendszerint kiderül, hogy semmit sem lehet tudni egy ilyen nevű orvosról, nincs munkahelye, rendelése, nincsenek tudományos publikációi, nem is létezik. Ma már minden tudományos intézménynek, szakmai szervezetnek van honlapja, így egy gyors kereséssel ellenőrizhető, hogy valóban megbízhatunk-e az ajánlókban. Ha a terméket ajánló "vásárlók", kommentelők szintén kitalált személyek, illetve egy időszakban keletkeztek a hozzászólások. A képek általában bárki által megvásárolható fotók, amelyeken modellek láthatóak, ám ezt egy átlagos internetező nehezebben tudja ellenőrizni.

Részletek: www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/24233/atveros-honlapok#szavazas_box
1magyar
Ezek csak azért tudnak így elszaporodni mert az orvostudomány nem sokat ér a gyakorlatban.
azösszeskibanévfoglalt
@Levendula: tudok egyszerűbbet: ha megoldást kínál olyanra, amivel az orvosok se tudnak mit kezdeni.
és innentől kezdve tökmindegy, h rejtőzködik-e bki.
pl. a migrén az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan. tüneti kezelése létezik. aki azt állítja, h egy életre megszabadítja tőle az embert, az hazudik. pont.
tbh ezek soha nem árulnak semmit, ami kicsit is javítaná az ember állapotát. soha. semmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.